450 milioane de lei, finanţare europeană pentru firmele inovative

F.A.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 1 noiembrie 2010

450 milioane de lei, finanţare europeană pentru firmele inovative

Cercetătorii şi IMM-urile mai au la dispoziţie 450 milioane de lei din fonduri europene pentru înfiinţarea şi susţinerea firmelor inovative recent înfiinţate sau a celor în curs de înfiinţare, a declarat, recent, Dana Gheorghe, director general al Direcţiei Organism Intermediar pentru Cercetare de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS). Finanţările pentru start-up-uri şi spin off-uri inovative se acordă prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", Axa prioritară 2 "Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare".

"Întreprinderile sunt foarte prudente. De la sfârşitul anului 2007, când am lansat primul apel, s-au făcut aplicaţii pentru 80% din suma totală alocată de 646 milioane de euro, pentru 50% existând deja contracte. Cele mai multe proiecte au venit din Regiunea Bucureşti-Ilfov, urmată de Regiunea Nord-Est şi de Regiunea Nord-Vest. Ca arii tematice de cercetare, cele mai multe proiecte au vizat procesele inovative din sănătate, iar ca sector economic, tot sănătatea este pe primul loc, prin segmentul de medicamente, echipamente, biotehnologie", a spus Dana Gheorghe, citată de Agerpres.

Beneficiarii acestor fonduri europene sunt spin-off-urile, respectiv firmele recent înfiinţate sau care urmează să se înfiinţeze pe baza unui rezultat recent obţinut dintr-un proiect de cercetare al unei organizaţii publice de cercetare sau al unei universităţi. Pot beneficia de finanţare prin acest program şi start-up-urile înregistrate şi care funcţionează pe teritoriul României. În această categorie se înscriu microîntreprinderile sau întreprinderi mici, înregistrate de maximum trei ani, în anul depunerii proiectului, fără dificultăţi financiare.

Pentru a fi considerate inovative, start-up-urile sau spin-off-urile au obligaţia de a fi implementat pe piaţă, în ultima perioadă, un produs (bun sau serviciu) nou sau îmbunătăţit. Sunt considerate inovative şi firmele care prin proiectul propus intenţionează să producă sau să livreze pe piaţă produse şi servicii noi sau îmbunătăţite.

Valoarea totală a asistenţei financiare nerambursabile nu poate depăşi, pentru spin-off-uri, echivalentul în lei a 200.000 euro, aceasta reprezentând maximum 90% din valoarea totală a costurilor eligibile ale proiectului. Restul de 10% din costurile eligibile ale proiectului vor reprezenta contribuţia proprie a beneficiarului, susţinută din fonduri private.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb