50 de calculatoare în plus pentru 26 de telecentre

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 decembrie 2007

ANRCTI şi EcoTic suplimentează dotarea a 26 dintre telecentrele instalate prin programul pentru serviciu universal printr-o donaţie constând din 50 de calculatoare recondiţionate. Miercuri, 12 decembrie 2007, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Dan Georgescu, împreună cu Valentin Negoiţă, preşedintele EcoTic şi Ionel Branga, director executiv comercial al Radiocom au donat telecentrului din satul Cătiaşu, judeţul Buzău, primele două calculatoare.

"Prin iniţiativa comună a ANRCTI şi EcoTic, în următoarele săptămâni, 50 de calculatoare recondiţionate vor ajunge la 26 din telecentrele instalate în cadrul programului naţional pentru serviciu universal. Am ales pentru această donaţie acele telecentre care funcţionează în sau pe lângă şcoli şi grădiniţe pentru a oferi în primul rând copiilor mai multe posibilităţi de a studia informatica, de a comunica on-line şi de a naviga pe internet", a declarat Dan Cristian Georgescu, preşedintele ANRCTI.

"Dotarea telecentrelor instalate în şcoli din mediul rural cu PC-uri colectate şi recondiţionate de EcoTic este în consens cu obiectivele Directivei europene 96/2002. În acest sens, Directiva arată că scopul prioritar este prevenirea producerii de deşeuri electrice şi electronice şi, în plus, refolosirea, reciclarea şi alte forme de recuperare a acestor deşeuri. Pe lângă componenta ecologică, iniţiativa noastră se înscrie în zona de responsabilitate socială, urmărind să ofere utilizatorilor din mediul rural acces la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, contribuind, totodată, la eforturile de reducere a decalajului digital dintre mediul urban şi cel rural", a afirmat Valentin Negoiţă, preşedintele EcoTic.

"Ne-am dorit ca alături de partenerii noştri să fim mai aproape de cei pentru care dorinţa de cunoaştere, de socializare era până nu demult de neîndeplinit. Astfel, împreună am descoperit energia pe care o putem pune în mişcare şi bucuria pe care astfel o putem oferi, comunicarea fiind una din necesităţile vitale în dezvoltarea unei persoane. Facilitarea accesului la comunicaţii, pentru cât mai mulţi români, este extrem de importantă, cele 198 de telecentre Radiocom contribuind la posibilitatea locuitorilor din comunităţile cu acces limitat la serviciile de telefonie şi internet de a putea fi conectaţi la evenimentele din actualitate şi, în plus, de a avea şanse egale la informaţie şi nu numai", a declarat Ionel Branga, director executiv comercial al Radiocom.

Telecentrul Cătiaşu este instalat în incinta şcolii cu clasele I-IV din localitate şi este administrat de către preotul din sat, care îi îndrumă cu pricepere pe copiii localnicilor să folosească internetul şi să-şi facă pe internet documentarea pentru temele de la şcoală. Cele două calculatoare suplimentare care au fost donate telecentrului de la Cătiaşu sunt conectate la internet de Radiocom, furnizorul care a instalat telecentrul din această localitate.

Până în prezent, în cadrul programului naţional pentru serviciu universal, au fost instalate 295 de telecentre, urmând ca numărul total să depăşească 600. Programul de instalare a telecentrelor în satele fără acces sau cu acces redus la servicii de telefonie a fost iniţiat de ANRCTI în anul 2004. Până la acest moment, ANRCTI a organizat 6 licitaţii pentru instalarea de telecentre într-un număr total de 461 de localităţi. În luna decembrie, urmează să fie lansată şi ultima licitaţie, pentru aproximativ 240 de localităţi.

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei este instituţia independentă de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice, comunicaţiilor audiovizuale, echipamentelor radio şi echipamentelor terminale de comunicaţii electronice, inclusiv din punctul de vedere al compatibilităţii electromagnetice, tehnologiei informaţiei şi serviciilor poştale. În activitatea sa, ANRCTI urmăreşte ca obiective majore: promovarea concurenţei, protecţia intereselor utilizatorilor finali şi încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură.

Asociaţia EcoTic, care a primit licenţa de operare nr.001/2007, este organizaţia reprezentativă a producătorilor de echipamente IT&C şi de electronice de consum care acţionează ca o interfaţă între consumatorii de tehnologie, pe de o parte, şi colectori şi reciclatori, pe de altă parte.

Radiocom, marca inregistrata a Societatii Nationale de Radiocomunicatii S.A., este unul dintre principalii furnizori de retele si servicii de comunicatii electronice din Romania si, in acelasi timp, lider de piata in domeniul broadcasting-ului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb