72 milioane euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare în Giurgiu

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 5 august 2008

72 milioane euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare în Giurgiu

Ministerul Mediului a anunţat, ieri, că a semnat un contract care prevede finanţarea cu 72 milioane euro, sumă provenită în cea mai mare parte din fonduri europene, pentru extinderea şi modernizarea reţelei de alimentare cu apă curentă şi a celei de canalizare în judeţul Giurgiu.

În urma investiţiei, aproximativ 87.000 de persoane din Giurgiu ar urma să beneficieze, din 2013, de apă curentă şi reţea de canalizare la standarde europene.

Investiţiile planificate vizează reabilitarea şi construcţia a trei staţii de epurare, înlocuirea a 20 km de reţea de canalizare şi extinderea reţelelor de canalizare cu 116 km, în localităţile Giurgiu, Bolintin Vale şi Mihăileşti.

Investiţia va fi realizată după semnarea, în urmă cu patru zile, a primului contract pentru un proiect de mediu finanţat de Uniunea Europeană prin POS Mediu, a cărui alocare financiară este de aproape 72 milioane de euro, din care aproape 14 milioane euro reprezintă confinanţare naţională, a precizat Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD).

Potrivit datelor ministerului, lucrările vor începe "în scurt timp" şi vor dura până în 2013. Ministerul Mediului precizează că sectorul de apă şi apă uzată va beneficia de cea mai mare parte (60%) din fondurile europene alocate prin programul operaţional sectorial (POS) Mediu, fiind considerat domeniul care necesită investiţii majore pentru conformarea la standardele europene.

POS Mediu este unul dintre cele mai importante programe operaţionale din punct de vedere al alocării financiare (aproximativ 5,6 miliarde de euro) şi reprezintă cea mai importantă sursă de finanţare pentru sectorul de mediu.

Programul este co-finanţat de Uniunea Europeană prin două fonduri - Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi Fondul de Coeziune (FC) - cu aproximativ 4,5 miliarde euro, în timp ce cofinanţarea naţională este de circa 1,1 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb