A apărut primul virus informatic legat de "tsunami"

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 ianuarie 2005

Specialiştii antivirus BitDefender din cadrul companiei SOFTWIN avertizează utilizatorii de calculatoare cu privire la apariţia unui nou virus. Este vorba de un mass mailer, Win32Tzar.A@mm, care se răs-pîndeşte prin mesaje e-mail de dimensiuni relativ reduse - aproximativ 20k - şi care în-cearcă să profite de bunăvoinţa celor care doresc să ajute victimele tsunami-ului devastator care a lovit Asia cu puţin timp în urmă.

El ajunge la potenţialele victime prin intermediul unui e-mail cu subiectul "Tsunami Donation!Please Help!" [Donaţie pentru Tsunami! Vă rugăm, oferiţi ajutor!]. Textul mesajului îndeamnă destinatarul să ajute victimele tsunami-ului prin donaţii şi prin vizualizarea ataşamentului tsunami.exe: Please help us with your donation and view the attachement below! We need you! (Vă rugăm ajutaţi-ne cu donaţia dumneavoastră şi des-chideţi ataşamentul de mai jos!Avem nevoie de dumneavoastră!)

Ataşamentul este un fişier executabil, care, odată rulat, "copiază" virusul în directorul Windows, caută adrese de e-mail în agenda de Outlook a victimei şi se trimite mai departe tuturor contactelor. De asemenea, el încearcă să blocheze accesul la un website german de hacking prin trimiterea de multiple cereri de pe calculatoarele infectate către adresa respectivă.

"Autorul a încercat să compenseze lipsurile tehnice ale virusului cu lipsa moralităţii subiectului atins de mesajul prin care se transmite. Gradul de răspîndire relativ redus pînă în momentul de faţă al Win32Tzar.A@mm arată însă că nu a reuşit", a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb