AccessNet International va construi 150 de telecentre, scoase la licitaţie de ANRCTI

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 8 mai 2008

Patru furnizori de comunicaţii electronice, respectiv AccessNet International, Rartel, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi Vodafone România, au câştigat licitaţis pentru instalarea de telecentre în 172 de localităţi din mediul rural, a informat, ieri, ANRCTI. Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI), AccessNet International va instala 150 de telecentre în localităţi din 31 de judeţe, Rartel va instala 19 telecentre în localităţi din 14 judeţe, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii va instala un telecentru, iar Vodafone România a fost desemnată să instaleze două telecentre.

"Costul net al instalării acestor 172 de telecentre se ridică la 7.568.516,30 lei, sumă care va fi acoperită din fondul special pentru serviciul universal gestionat de ANRCTI. În medie, costul total al echipamentelor instalate şi al menţinerii în funcţiune timp de trei ani a unui telecentru, stabilit în urma licitaţiei, este de 44.003 lei (aproximativ 12.000 Euro). Costul instalării legăturilor de acces pentru fiecare localitate diferă în funcţie de tehnologia utilizată şi de distanţa faţă de cel mai apropiat punct al reţelei furnizorului desemnat", se precizează în comunicatul remis de ANRCTI.

Instalarea celor 172 de telecentre va începe după semnarea contractelor, iar primăriile au obligaţia ca în termen de 15 zile să pună la dispoziţia companiilor desemnate spaţiul necesar. De asemenea, furnizorii au obligaţia de a instala telecentrele şi de a începe furnizarea serviciilor în termenul precizat prin ofertele declarate câştigătoare, termenul fiind de cel mult 120 de zile de la punerea la dispoziţie a spaţiului.

Telecentrele reprezintă soluţia pentru problemele de acces la servicii de comunicaţii din comunităţile izolate. În fiecare telecentru există două telefoane, două calculatoare legate la internet şi un aparat fax.

Până în prezent, ANRCTI a organizat licitaţii pentru instalarea de telecentre în 633 de localităţi, iar 350 de telecentre au fost deja deschise. În urma celor şapte licitaţii organizate de ANRCTI în intervalul 2004-2008, şapte operatori au fost desemnaţi furnizori de serviciu universal şi au instalat sau urmează să instaleze telecentre, respectiv AccessNet International (150 de telecentre), Euroweb (un telecentru), Orange România (95 de telecentre), Rartel (81 de telecentre), Romtelecom (nouă telecentre), Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (199 de telecentre) şi Vodafone România (98 de telecentre).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb