ACER ROMÂNIA: Calculatoarele portabile vor fi motorul pieţei de IT

Tarciziu Tancău
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 martie 2007

Calculatoarele portabile vor fi motorul pieţei de IT

Specialiştii Acer cred că în acest an vânzările de calculatoa­re portabile vor creşte cu peste 50% în ţara noastră. Motivele sunt, în opinia reprezentanţilor acestei companii, ieftinirea continuă a acestor produse şi interesul din ce în ce mai mare manifestat de companii pentru acest tip de produse. Avantajele oferite de calculatoarele portabile răspund, potrivit reprezentanţilor companiei, nevoii tot mai mare de mobilitate a angajaţilor companiilor.

Pentru acest an Acer estimează că ar putea vine 30-35.000 de calculatoare portabile, cu o ţintă de 20% din piaţă. Anul trecut compania originară din Taiwan a comercializat 17.000 de calculatoare portabile, ocupând locul cinci, cu o cotă de piaţă de 12,4%.

Bogdan Iftemie, directorul de vânzări al Acer România, a declarat: Cred că piaţa va creşte la fel ca şi anul trecut cu 50 - 60 % şi va depăşi 200.000 de unităţi în 2007. Unul dintre motoarele creşterii ţine şi de faptul că preţul mediu al unui notebook va continua să scadă, astfel că aceste produse vor deveni accesibile pentru categorii tot mai largi de persoane".

Domnul Iftemie a afirmat că în 2006 preţul mediu al unui calculator portabil a scăzut cu 20%. În opinia domniei sale, la creşterea vânzărilor de calculatoare portabile vor contribui lanţurile de retail care urmează să intre pe piaţă, şi creşterea numărului de locuri dotate cu internet wireless.

În ţara noastră s-au comercializat anul trecut 140.000 de calculatoare portabile, mai mult cu 56% faţă de 2005, iar pentru acest an specialiştii Acer prognozează peste 200.000 de unităţi vândute. Cu toate acestea, ţara noastră ocupă unul din ultimele locuri la numărul de calculatoare portabile raportat la numărul de locuitori, cu o medie de cinci astfel de produse la suta de locuitori.

În cursul anului trecut, Acer, companie înfiinţată acum 31 de ani în Taiwan, a comercializat aproximativ 10 milioane de calculatoare portabile în Europa, toate prin intermediul reţelei de parteneri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb