Acţionarii "Rompetrol Rafinare" au decis continuarea activităţii companiei

S.A.
Piaţa de Capital #Energie / 20 decembrie 2016

Acţionarii "Rompetrol Rafinare" au decis continuarea activităţii companiei

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor "Rompetrol Rafinare" (RRC) a decis, ieri, continuarea activităţii companiei, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a atenţionat RRC că se găseşte în situaţia de dizolvare, în conformitate cu prevederile din legea 31/1990.

RRC a precizat, într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB): "Cu un număr de 43.813.626.739 voturi valabil exprimate, reprezentând majoritatea voturilor exercitate de acţionarii prezenţi sau reprezentaţi în adunare, se confirmă continuarea activităţii societăţii, în condiţiile în care în conformitate cu situaţiile financiare auditate ale anului 2015, activul net al societăţii, determinat ca diferenţă între totalul activelor şi totalul datoriilor acesteia, s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris".

De asemenea, acţionarii au aprobat data de 31 decembrie 2017 până la care societatea va lua toate măsurile legale pentru remedierea situaţiei de dizolvare, pe baza raportului Consiliului de Administraţie, raportului extern Ernst & Young Assurance Services şi a raportului auditorului intern.

Decizia RRC vine după ce ASF i-a solicitat companiei să dispună măsurile care se impun.

Conform Legii 31, "dacă consiliul de administraţie, respectiv directoratul, constată că, în urma unor pierderi, stabilite prin situaţiile financiare anuale aprobate conform legii, activul net al societăţii, determinat ca diferenţă între totalul activelor şi totalul datoriilor acesteia s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, va convoca de îndată adunarea generală extraordinară pentru a decide dacă societatea trebuie să fie dizolvată".

"Rompetrol Rafinare" are un capital social de 4.410.920.572 lei, iar, la finalul anului 2015, diferenţa dintre totalul activelor şi datoriile curente a fost de 1.806.972.148 lei, sub jumătate din capitalul social.

Societate membră a "KMG International", "Rompetrol Rafinare" operează rafinăriile Petromidia şi Vega, divizia de petrochimie şi, de asemenea, societăţile de distribuţie locale. Societatea a transmis că a reuşit să îşi îmbunătăţească în mod semnificativ performanţa de-a lungul ultimilor ani, prin investiţii constante şi consistente de peste 1,4 miliarde de dolari, începând din 2009, pentru creşterea capacităţii de rafinare la peste 5 milioane de tone pe an, precum şi pentru îmbunătăţirea rezultatelor operaţionale şi financiare. "Rompetrol Rafinare" precizează că a devenit profitabilă începând cu 2015.

În luna mai 2016, DIICOT au pus sechestru de 3 miliarde de lei pe bunuri şi acţiuni ale "KazMunayGaz International NV" (fostă The Rompetrol Group NV), "Oilfield Exploration Business Solutions" (fostă "Rompetrol") şi "Rompetrol Rafinare", într-un nou dosar "Rompetrol", disjuns din cauza trimisă în judecată în anul 2006, în care a fost judecat Dinu Patriciu, alături de alte persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb