Acţiuni de control al proiectelor SAPARD

C.I.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 19 aprilie 2005

Agenţia SAPARD demarează astăzi o amplă acţiune de control al proiectelor realizate cu fonduri SAPARD prin Măsura 2.1 "Dezvoltarea şi îmbunătăţirea infrastructurii rurale". Această acţiune va fi axată pe controlul proiectelor de modernizare a drumurilor, dar şi a celor de alimentare cu apă şi canalizare. Mai exact, se va pune accentul pe calitatea lucrărilor executate pînă la această dată. Se vor analiza lucrările finalizate atît prin evaluarea aspectului exterior al drumurilor, gradul de deteriorare rezultat în urma exploatării şi al condiţiilor meteorologice din această iarnă şi primăvară, cît şi prin verificarea avizelor şi documentaţiei aferente.

Echipele de control ale Agenţiei SAPARD vor verifica aproximativ 62 de proiecte de îmbunătăţire a infrasatructurii rurale. Fiecare echipă, formată dintr-un specialist financiar şi unul tehnic al Agenţiei SAPARD, împreună cu un expert al Biroului Regional, va analiza în medie 12 - 13 proiecte pe trimestru, pentru fiecare proiect fiind necesară o perioadă de control şi evaluare de aproximativ 5 zile.

De asemenea, eşantionul stabilit pentru acţiunea de control cuprinde şi proiecte (30% - 18 proiecte) pentru care nu s-a efectuat încă nici o plată şi care vor fi verificate din punctul de vedere al respectării procedurii de achiziţii (servicii de proiectare, verificarea tehnică a proiectului, contractul pentru dirigenţia de şantier şi achiziţiile de lucrări).

Stabilirea eşantionului s-a realizat atît pe baza analizei de risc, a constatărilor făcute de către experţii Agenţiei SAPARD, cît mai ales pe baza monitorizării mass-media. Toate neregulile semnalate de presa scrisă locală referitoare la calitatea anumitor lucrări de modernizare a infrastructurii rurale au fost evaluate şi vor fi verificate în cadrul acestei acţiuni de control. Constatările rezultate în urma acţiunii de control vor fi comunicate şi făcute publice prin rapoarte trimestriale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb