Administraţia Apele Române a decis reducerea debitului de uzinare a Hidroelectrica

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 5 iulie 2007

Administraţia Apele Române a decis reducerea debitului de uzinare a Hidroelectrica

Administraţia Naţională Ape­le Române (ANAR) a stabilit reducerea debitului de uzinare a Hidroelectrica, în vederea asigurării necesarului de apă pentru populaţie şi agricultură, fără a fi afectată producţia de electricitate, a declarat recent directorul ANAR, Marius Postelnicescu.

"Am stabilit cu cei de la Hidroelectrica o reducere a programului de uzinare în anumite zone, atât pentru centralele de pe lacurile aflate în administrarea lor (Hidroelectrica - n.r.), cât şi pentru cele de pe lacurile din administrarea noastră (ANAR - n.r.)", a spus Postelnicescu, citat de NewsIn.

Acesta a explicat că măsura reducerii debitului de uzinare nu va afecta producţia de electricitate şi a fost determinată de nevoia asigurării necesarului de apă pentru agricultură şi pentru populaţie. "Stabilirea debitelor care să fie uzinate de Hidroelectrica a fost făcută aşa încât să fie asigurat necesarul de apă în aval, acolo unde există prize ale operatorilor care se ocupă de alimentarea cu apă a populaţiei sau ale Administraţiei Naţionale Îm­bunătăţiri Funciare pentru irigaţiile necesare agri­culturii", a mai arătat Pos­telnices­cu.

Potrivit directorului general al ANAR, măsura reducerii programului de uzinare a Hidroelectrica face parte din strategia pe termen scurt privind seceta, adoptată de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile şi unităţile pe care le are în subordonare sau coor­donare, împreună cu Minis­terul Agriculturii.

În ceea ce priveşte măsurile avansate de ANAR în cadrul acestei strategii, directorul instituţiei a precizat că acestea vizează identificarea tuturor forajelor, de adâncime medie şi mare, precum şi stabilirea costurilor privind potenţiala echipare cu pompe, energie electrică şi rezervoare. "Trebuie ca toate forajele să fie pregătite, aşa încât să putem interveni prompt, însă numai acolo unde este cazul", a mai spus Marius Postelnicescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb