ADR Vest a aprobat finanţarea reabilitării centrului istoric al Aradului

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 19 mai 2008

ADR Vest a aprobat finanţarea reabilitării centrului istoric al Aradului

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest a transmis, la finele săptămânii trecute, către Primăra Arad, scrisoarea de acceptare a finanţării proiectului "Reabilitare Centru Istoric Vechi". Programul are în vedere modernizarea a 12 străzi din zona Biserica Sârbească - Piaţa Romană şi Podul Traian.

Proiectul depus de Primăria Municipiului Arad a fost declarat eligibil şi a trecut în etapa de evaluare tehnică şi financiară. Finanţarea se va face din fonduri structurale nerambursabile puse la dispozitie de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", domeniul major de intervenţie 5.1 - "Res­taurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe".

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 15 milioane de euro, din care aproximativ 80% sunt fonduri structurale nerambursabile, diferenţa fiind asigurată din alocaţii de la bugetul local. Durata de realizare a investiţiei este de 31 luni.

"Este primul proiect finanţat din fonduri structurale în Arad şi printre puţinele din ţară. La nivel naţional, s-au accesat doar 3 - 5% din aceste fonduri, iar noi putem să ne mândrim că suntem în partea pozitivă a statisticii", a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Arad.

În cadrul proiectului, vor fi reabilitate şi liniile de tramvai pe traseul Piaţa Sârbească - Piaţa Arenei şi pe Podul Traian. Va fi consolidat şi Podul Traian, pentru care au fost elaborate două variante. Prima variantă prevede menţinerea în exploatare a podului exis­tent prin realizarea unor lucrări de consolidare şi conservare şi prin introducerea unor condiţii de restricţie a circulaţiei. După finalizarea lucrărilor pe pod vor circula fără res­tricţii autovehiculele cu greutatea maximă de 3,5 t/osie şi tramvaiele, iar pentru celelalte categorii de autovehicule circulaţia va fi interzisă.

Varianta a doua presupune executarea unei suprastructuri noi, nituite, identice din punct de vedere al aspectului, soluţiei de alcătuire şi îmbinare, inclusiv păstrarea tuturor elementelor decorative de la structura existentă. De asemenea, în noul studiu de fezabilitate au fost introduse cheltuieli pentru consolidarea imobilului de pe strada Preparandiei nr. 13, una dintre cele mai vechi clădiri din Arad, dar şi reabilitarea parţială a sistemului de iluminat public.

Programul mai cuprinde şi reabilitarea unor clădiri cu semnificaţie istorică pentru oraş, încercându-se refacerea faţadelor imobilelor aflate în zona protejată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb