Agrostar cere modificarea legii privind reorganizarea MADR

Mina Irina
Companii / 28 noiembrie 2016

Agrostar cere modificarea legii privind reorganizarea MADR

Federaţia Agrostar cere modificarea legii privind reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) prin care Direcţiile Agricole sunt transformate în furnizor de servicii de consultanţă contra-cost, de formare profesională şi agenţii de plăţi, potrivit unui comunicat de presă, trimis redacţiei.

"Această Hotărâre de Guvern (HG, n.r.) contravine legii din mai multe puncte de vedere. Odată cu intrarea în UE şi deschiderea PNDR 2007-2013, Ministerul Agriculturii a fost nevoit să desfiinţeze Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă (ANCA), pentru că era o situaţie de incompatibilitate, statul neputând să acorde consultanţă şi să aprobe finanţările în acelaşi timp. În plus, în această HG (nr. 860/2016) este prevăzut că finanţarea din venituri proprii a Direcţiilor Agricole se realizează din«taxe şi tarife aferente prestării de servicii acordate instituţiilor publice (...), operatorilor economici, formelor asociative şi persoanelor fizice (...)» Ne întrebăm cum este posibil ca Ministerul Agriculturii, care are în subordine Agenţia de Finanţare Investiţiilor Rurale (AFIR) să realizeze «consultanţa şi asistenţa tehnică de specialitate pentru întocmirea documentaţiei în vederea accesării de fonduri europene şi naţionale (...)»? De asemenea, ne întrebăm cum este posibil ca atribuţii ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie (APIA), cum ar fi plăţile, să fie date Direcţiilor Agricole prin HG 860/2016, care prevede că Direcţiile Agricole «(...) înregistrează documentele beneficiarilor de sprijin financiar (...) aprobă şi efectuează plăţile reprezentând sprijin financiar (...)». Cerem modificarea acestei HG pentru revenirea în limitele legalităţii", declară secretarul general al Agrostar Horaţiu Raicu.

Totodată, federaţia Agrostar consideră că este necesară înfiinţarea Camerelor Agricole, care să funcţioneze după aceleaşi principii ca în alte state europene, cu atât mai mult cu cât Camerele Agricole au fost parţial înfiinţate.

"Nu înţelegem de ce nu se doreşte funcţionarea Camerelor Agricole şi de ce HG nu a fost discutată sau adusă la cunoştinţa partenerilor sociali în cadrul Comisiei de Dialog social din cadrul Ministerului Agriculturii", sunliniază Horaţiu Raicu, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb