Agrostar: Descinderile de vineri au legătură cu secretarul general al federaţiei

F.A.
Anticorupţie / 4 noiembrie 2013

Agrostar susţine că evenimentele de vineri de la sediul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe Agrostar, care au constat în descinderea unor ofiţeri judiciarişti, nu au avut şi nu au nicio legătură cu situaţia de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Agenţia Domeniilor Statului (ADS), conform unui comunicat de presă.

"În cazul Federaţiei AGROSTAR, evenimentele petrecute au vizat o problemă internă a federaţiei, care datează din luna iunie 2013, referitoare la un coleg de-al nostru din conducerea organizaţiei. În speţă este vorba de secretarul general al federaţiei Dorobanţu Tudor. Din luna iunie 2013, acesta face obiectul unei investigaţii din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Acţiunea ANI a pornit de la neconcordonţă celor două declaraţii de interese ale domnului Dorobanţu Tudor, acesta deţinând şi funcţia de consilier local. În acelaşi timp, dl. Dorobanţu coordonează şi proiectele cu fonduri europene în cadrul Federaţie AGROSTAR", potrivit sursei citate.

"Încă din luna iunie am luat cunoştinţă de investigaţia ANI şi am prezentat această problemă în Biroul Executiv al Federaţiei AGROSTAR. Am încercat să îl convingem pe colegul nostru să îşi rezolve problema personală rapid şi transparent pentru a nu pune federaţia într-o situaţie delicată, mai ales că era şi cel care care răspundea direct de fondurile europene. Această bună intenţie a noastră nu a fost înţeleasă de colegul nostru Dorobanţu Tudor şi de aici conflictul de altfel cunoscut de membrii de sindicat dintre dl Dorobanţu şi conducerea federaţiei. Finalitatea acestui conflict este din păcate, din punctul nostru de vedere, la tribunal", precizează Agrostar.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat vineri că şeful Direcţiei strategie, managementul datelor şi activităţilor din ADS, Vincenţiu Relu Lucian Cuc, preşedintele Agrostar, Ştefan Niculae, şi alte şase persoane, între care o alta cu funcţie de conducere din ADS, sunt urmărite penal pentru fapte de corupţie.

Procurorii DNA au făcut, vineri, percheziţii la Ministerul Agriculturii, Agenţia Domeniilor Statului şi Federaţia Sindicală Agrostar, de unde au ridicat mai multe documente, în cadrul unei anchete vizând fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare. Sursele citate au precizat că procurorii anticorupţie au ridicat de la sediile Ministerului Agriculturii, ADS şi Agrostar mai multe documente, care vor fi analizate în cadrul unui dosar penal deschis recent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb