ALERTAllianz a achiziţionat 30% din acţiunile E.ON Distribuţie România

S.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 noiembrie 2016

Allianz a achiziţionat 30% din acţiunile E.ON Distribuţie România

Allianz Capital Partners înlocuieşte Fondul Proprietatea în acţionariatul E.ON Distribuţie România

--------

Actualizare 15:58

E.ON a încheiat cu acord cu Allianz Capital Partners (ACP) pentru vânzarea a 30% din acţiunile E.ON Distribuţie România. Finalizarea tranzacţiei este estimată pentru sfârşitul lui Decembrie 2016 /Ianuarie 2017, potrivit reprezentanţilor E.ON.

"ACP devine acţionar la compania E.ON Distribuţie România după ce Fondul Proprietatea a ieşit din acţionariatul companiei de distribuţie în luna iunie a acestui an, acţiunile deţinute de acesta fiind răscumpărate de către E.ON România. Ulterior am iniţiat procesul de a găsi un nou partener cu care astăzi am încheiat un acord", se arată într-un răspuns al reprezentanţilor, trimis la solicitarea ziarului BURSA.

În urma acestei tranzacţii, E.ON România va deţine 56,49% din acţiunile E.ON Distribuţie România ceea ce îi permite controlul şi astfel să îşi consolideze afacerea.

Activitatea de distribuţie de gaze naturale şi electricitate este în centrul strategiei noului E.ON şi această tranzacţie nu schimbă acest lucru, conform sursei citate.

(M.I.)

--------

Actualizare 15:03

Grupul Allianz a anunţat încheierea unui acord între Allianz Capital Partners şi Grupul E.ON pentru a achiziţiona un pachet de 30% din E.ON Distribuţie România, operatorul de reţea de energie electrică şi de distribuţie a gazelor naturale, ce acoperă judeţele din partea de nord a României, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Allianz Capital Partners.

În urma tranzacţiei, E.ON va deţine 56,5 % din E.ON Distribuţie România, iar Ministerul Energiei va continua să deţină cele 13,5 % rămase.

"România este o piaţă europeană cu potenţial. Prin această investiţie, vom continua să dezvoltăm şi să ne diversificăm în mod substanţial portofoliului de active de infrastructură de înaltă calitate. Această măsură este în acord cu strategia de investiţii a Allianz ca investitor pe termen lung", a declarat Christian Fingerle, Director de investiţii, responsabil pentru investiţiile în infrastructură, la Allianz Capital Partners.

"Suntem încântaţi de parteneriatul cu E.ON şi, de asemenea, cu Ministerul Energiei şi suntem nerăbdători să contribuim la succesul afacerii", se mai arată în comunicat.

Tranzacţia este aşteptată să se încheie până la finele acestui an, conform sursei citate.

(M.I.)

-------

Allianz a cumpărat 30% din acţiunile companiei E.ON Distribuţie România, potrivit unor surse din piaţa de energie. Tranzacţia este estimată la circa 250 milioane de euro.

Concernul german E.ON este în plin proces de vânzare a unui pachet minoritar de acţiuni la E.ON Distribuţie România, unicul distribuitor integrat de electricitate şi gaze de pe piaţa locală, potrivit Mîrşanu.ro.

Pachetul scos la vânzare este în jurul a 30% din companie, iar valoarea tranzacţiei este de aşteptat să ajungă peste 250 milioane euro.

Compania de stat Electrica, grupul financiar german Allianz, un fond de investiţii specializat în infrastructură al grupului australian Macquarie, precum şi alţi investitori financiari printre care manageri de fonduri de pensii s-au arătat interesaţi de preluarea participaţiei la E.ON Distribuţie România.

Concernul german a primit oferte neangajante, iar la jumătatea lunii octombrie tranzacţia este de aşteptat să treacă în faza ofertelor angajante. În acest moment, investitorii derulează activităţi specifice de due - dilligence (analiză financiară) pentru a-şi putea construi ofertele financiare.

Reprezentanţii E.ON şi ai Electrica nu au făcut niciun comentariu pe marginea acestui subiect.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ce porcarie

    1. da, e porcarie. statul roman a dat din participatiile sale cele mai importante Fondului Proprietatea. iar FP vinde ceea ce o data se considera "active strategice" corporatiilor externe! de ce nu au listat bucatica aia pe bursa? ca stat, m-as opune din rasputeri unei astfel de tranzatii

    [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

    excellent, asteptam listarea la bvb in urmatorii 3 ani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb