ALIN MITRICĂ, SECRETAR DE STAT MFE Guvernul a luat măsurile prioritare pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene

F.A.
Fonduri Europene / 17 mai 2013

Guvernul României a luat măsurile prioritare pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene, în sensul simplificării legislaţiei, mai ales a legii achiziţiilor publice şi a pregătit propunerile pentru următoarea perioadă de finanţare 2014-2020, în vederea îndeplinirii obiectivelor şi condiţionalităţilor asumate în faţa partenerilor din Uniunea Europeană, a anunţat Alin Sorin Mitrică, Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene (MFE), potrivit unui comunicat de presă.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul Forumului de Afaceri România-Spania, organizat de camera de Comerţ şi Industrie a României - Camera Naţională, în parteneriat cu Confederaţia Spaniolă a Organizaţiilor de Afaceri, sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Spaniei la Bucureşti,

Forumul de Afaceri România-Spania a fost organizat cu prilejul de vizitei oficiale întreprinse în ţara noastră de E.S. Ministrul Afacerilor Externe şi al Cooperării al Spaniei, Jose Manuel Garcia-Margallo, însoţit de E.S. Preşedintele Confederaţiei Spaniole a Organizaţiilor de Afaceri - CEOE Internacional, Jesus Banegas.

E.S. Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine a subliniat dorinţa Guvernului României de a dezvolta proiecte care să contribuie în mod real la dezvoltarea infrastructurii pe plan local şi naţional, apreciind experienţa şi bunele practici ale poporului spaniol.

E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României a mulţumit Ambasadei Spaniei la Bucureşti pentru cooperarea deosebită în organizarea evenimentului, reiterând experienţa Camerei de Comerţ Naţionale pe această linie şi importanţa relaţiilor dezvoltate cu Autorităţile pe plan naţional şi internaţional. "Impulsionarea schimburilor comerciale, atragerea investiţiilor şi consolidarea parteneriatelor trans-naţionale sunt priorităţi ale mandatului meu şi este de datoria noastră să promovăm măsuri menite să sprijine omul de afaceri, stimulând astfel consumul şi creşterea economică. Legăturile dintre România şi Spania sunt tradiţionale - popoarele noastre au profunde afinităţi istorice şi de latinitate, aceleaşi valori: libera iniţiativă şi competiţia, marcate de o strânsă cooperare la nivel european, în domenii de interes comun precum viitorul Europei, energia, mediul, sau vecinătatea estică. Un aspect important al relaţiilor noastre bilaterale vizează prezenţa consistentă în Spania a comunităţii româneşti, iar în acest context Camera de Comerţ Naţională a României va deschide o Reprezentanţă la Madrid, în Spania, cu scopul de a-i sprijini pe românii, care doresc să-şi deschidă afaceri, prin servicii precum studii de piaţă, asistenţă şi suport pentru deschiderea unei societăţi comerciale", a declarat domnia sa.

La rândul său E.S. Preşedintele Confederaţiei Spaniole a Organizaţiilor de Afaceri - CEOE Internacional, Dl. Jesus Banegas a subliniat bunele relaţii, de tradiţie, dintre România şi Spania şi avantajele ţării noastre, poziţia strategică în sud-estul Europei şi numărul mare de români prezenţi în Spania, în cele mai importante regiuni. E.S. a propus Conducerii Camerei de Comerţ Naţionale semnarea unui protocol de cooperare între CEOE Internacional şi Camera de Comerţ Naţională a României, cu scopul de a sprijini şi impulsiona relaţiile comerciale, pe agenda celor două organizaţii fiind deja stabilite o suită de acţiuni bilaterale în acest sens.

În partea a doua, evenimentul a reunit la Palatul Camerei de Comerţ o delegaţie de peste 100 de oameni de afaceri spanioli, din domeniile construcţii, inginerie, transport, energie, mediu, industria auto, în prezenţa unor importanţi oficiali români, bancheri, directori de fonduri de investiţii, reprezentanţi ai unor importante firme româneşti şi multinaţionale.

Sesiunea plenară, dedicată accesării fondurilor structurale în perioada 2014-2020, a fost moderată de Dl. Robert Luke, Managing Partner la GED Capital, care a evidenţiat potenţialul uriaş al României, ţară unde acest fond a investit peste 200 milioane de Euro în 27 proiecte de succes, pe parcursul a 17 ani.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este dispusă să co-finanţeze proiectele eligibile şi să contribuie astfel la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor alocate României de la Bruxelles, a declarat directorul pentru România al BERD, James Hyslop. BERD, care a investit 1,5 miliarde euro în dezvoltarea economico-socială a României, situându-se astfel în topul investitorilor străini, "este dornică să sprijine în continuare investiţiile străine şi autohtone", cu precădere în domeniul energiei, creşterii eficienţei energetice, restructurării companiilor de stat, a modernizării infrastructurii de transport şi a celei de canalizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb