Alstom va furniza 52 de trenuri regionale Coradia Lint pentru Abellio

Ioana Dogaru
Companii / 2 aprilie 2016

Alstom va furniza operatorului european de transport Abellio 52 de trenuri regionale Coradia Lint 41, în valoare totală de aproape 170 de milioane EUR, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Este cea mai mare comandă de trenuri Coradia Lint 41 plasată până în prezent de un singur client.

Trenurile regionale Coradia Lint sunt proiectate, construite şi puse în funcţiune la cea mai mare unitate de producţie Alstom din lume, din Salzgitter (Germania). Trenurile vor intra în exploatare comercială în decembrie 2018 pe liniile neelectrificate din Saxonia-Anhalt şi vor asigura legăturile dintre capitala landului, Magdeburg, şi oraşele Wolfsburg şi Stendal din nord, Erfurt şi Halle din sud şi Goslar din vest, potrivit sursei citate.

"Autoritatea pentru transport public din Saxonia-Anhalt a stabilit cerinţe de calitate de nivel înalt pentru aceste trenuri nou construite. Alstom va oferi pasagerilor trenuri regionale moderne, de ultimă generaţie, proiectate în Germania. Abellio este un partener vechi al Alstom şi exploatează deja trenuri Coradia Lint. Suntem mândri că putem continua această colaborare", a declarat Didier Pfleger, Vicepreşedinte Alstom pentru Germania şi Austria.

"Cu aceste trenuri noi, operăm în total 13 linii. Vom oferi în continuare calitatea de care se bucură deja clienţii noştri din reţeaua Saale-Turingia-Sudharz. Pe lângă echipamentele tehnice moderne, la bordul fiecăruia dintre trenurile noastre se va afla un agent dedicat serviciilor pentru clienţi", a adăugat Dirk Ballerstein, director general Abellio Rail pentru Germania Centrală.

Coradia Lint 41 este o ramă automotoare diesel (diesel multiple unit - DMU), care poate atinge viteza de operare maximă de 140 km/h, având consum redus şi acceleraţie rapidă. Trenurile comandate de Abellio, compuse din două rame, au o capacitate totală de 230 de pasageri. Scaunele sunt amplasate într-o configuraţie ce oferă confort şi mult spaţiu, precum şi măsuţe pentru laptop la aproape toate scaunele fixe. În zona de clasa întâi s-au instalat mochete şi lămpi de citit individuale. În întregul tren s-a implementat un concept de iluminat inovator, cu iluminat direct al scărilor, pereţilor din sticlă şi spaţiilor pentru bagaje pentru a conferi călătoriei o ambianţă mai prietenoasă.

De asemenea, trenurile sunt echipate cu sisteme Wi-Fi, pentru divertisment şi de informare a pasagerilor, cu monitoare pentru informaţii statice şi dinamice, precum şi cu echipamente de supraveghere video ce garantează un nivel înalt de siguranţă a pasagerilor. La bord vor fi disponibile şi aparate pentru bilete.

Vehiculele comandate de Abellio oferă accesibilitate, inclusiv persoanelor cu mobilitate redusă, datorită căilor de acces accesibile de la înălţimi standard ale peronului, spaţiului pentru scaune cu rotile şi toaletelor cu acces facil. Trenurile oferă şi spaţiu suficient pentru maximum 9 biciclete, cu prize pentru încărcarea bicicletelor electrice.

Trenurile Coradia Lint fac parte din gama Alstom de trenuri modulare Coradia, care beneficiază de peste 30 de ani de experienţă şi de soluţii tehnice cu performanţe dovedite. S-au vândut peste 2.200 de trenuri Coradia, iar 1.900 circulă în prezent în Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia şi Canada.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb