AMD anunţă disponibilitate extinsă şi suport global complet OEM pentru noul procesor Quad-Core AMD Opteron 

F.A.
Companii #IT / 14 noiembrie 2008

Platforma "Shanghai" oferă performanţe de top în virtualizare, cu până la 40 procente creştere în performanţă şi capabilităţi de migrare

- Designul îmbunătăţit 45nm şi o platformă server x86 foarte stabilă oferă utilitatea şi eficienţa de care are nevoie un centru de date din ziua de azi-

SUNNYVALE, Calif. - 13 Noi., 2008 -AMD (NYSE: AMD) anunţă disponibilitatea noului său procesor 45nm Quad-Core AMD Opteron, oferind cu până la 35 procente mai multă performanţă şi o reducere a consumului de putere cu 35 procente în modul idle. Pentru manageri IT în căutare de performanţe, noul procesor Quad-Core AMD Opteron poate eficientiza funcţionarea centrelor de date reducând complexitatea cu o inovaţie ce oferă performanţe superioare de virtualizare şi o performanţă-per-watt ridicată. Partenerii globali OEM sunt aşteptaţi să ofere imediat companiilor enterprise şi clienţilor IMM peste 27 de sisteme, disponibile începând de astăzi şi până la sfârşitul anului, bazate pe procesoare 45nm Quad-Core AMD Opteron, numite formal sub numele de cod "Shanghai."

"O execuţie perfectă în prezentarea pe piaţă mai devreme a noului procesor 45nm Quad-Core AMD Opteron rezultă în obţinerea unui nou lider în performanţe pentru serverele x86," a declarat Randy Allen, vice preşedinte senior, Computing Solutions Group, AMD. "În cadrul înţelegerii cu partenerii noştri OEM şi cu furnizorii de soluţii, AMD întruneşte cerinţele enterprise in concentrarea eforturilor curente, totodată asigurând inovaţiile de care au nevoie în viitor. Acest procesor AMD Opteron îmbunătăţit reprezintă pentru clienţi cea mai substanţială creştere în performanţa şi, în performanţa-per-watt, de la introducerea primului procesor AMD dual-core x86, acum aproape patru ani. Simplu spus, procesorul Quad-Core AMD Opteron este tehnologia potrivita la timpul potrivit."

A doua companie de hosting web din Europa a reuşit cu succes să integreze procesoare AMD Opteron în servere virtuale şi dedicate. "Am ales aceste procesoare prin prisma faptului că au o performanţă bună la un consum redus de energie.", a declarat Julien Ardisson, CTO, STRATO Rechenzentrum AG. "Nu vom întâmpina nici o problemă cu trecerea la noua generaţie de servere. Consumul de energie precum şi cerinţele de răcire vor rămâne mai mult sau mai puţin aceleaşi."

Performanţe de top ce se adresează necesităţilor urgente ale business-ului din ziua de azi

Managerii centrelor de date se confruntă cu presiuni în creştere din partea cerinţelor de procesare pe fluxurile de lucru enterprise, precum servicii de web sau aplicaţii de baze de date, şi nevoia de a face mai mult cu resurse puţine în mediul IT actual. Apariţia tehnologiilor precum virtualizarea şi procesarea bazată pe internet, ce au generat o creştere de la an la an de 60 procente pentru cel de al doilea trimestru al acestui an, sunt rapid lansate dar necesită o soluţie echilibrată. Noile procesoare Quad-Core AMD Opteron sporesc şi mai mult avantajul unic AMD, Direct Connect Architecture şi oferă o soluţie superioară scalabilă şi echilibrată pentru a suporta creşterea actuală în diferitele medii de procesare.

Performanţe de virtualizare neîntrecute

Prin îmbunătăţiri aduse de AMD la Direct Connect Architecture şi prin tehnologia inovatoare AMD-Virtualization (AMD-V), procesorul 45nm Quad-Core AMD Opteron bazat pe tradiţia AMD ca platformă preferată de virtualizare, noul procesor Quad-Core AMD Opteron deja se află prezent în serverele a nouă companii OEM, special realizate pentru virtualizare. Noul procesor oferă timpi reduşi "world switch", ce îmbunătăţesc eficienţa maşinilor virtuale, şi incorporează tehnologia îmbunătăţită Rapid Virtualization Indexing, inovaţia AMD din cadrul AMD-V ce reduce incărcarea asociată virtualizării software.

Preţ/performanţe de neegalat

Procesorul îmbunătăţit Quad-Core AMD Opteron oferă unele dintre cele mai impresionante creşteri în performanţa, şi performanţa-per-watt, dintre generaţiile de procesoare AMD Opteron prin următoarele aspecte:

Frecvenţe substanţial mai ridicate pentru ceasul CPU-ului la acelaşi consum de putere ca şi generaţia anterioară de procesoare Quad-Core AMD Opteron . Acesta este rezultatul unor îmbunătăţiri aduse designului, tehnologiei de litografiere AMD 45nm, şi o puternică execuţie a designului procesorului şi validării.

O creştere cu 200 procente a capacităţii cache-ului Level3, ajungând la 6MB pentru accelerarea aplicaţiilor cu cerinţe intensive de memorie precum cele de virtualizare, baze de date şi Java.

Suport pentru memorie DDR2-800 ce oferă cu până la 10 procente mai multă lăţime de bandă pentru memorie faţă de actualele procesoare AMD Opteron, oferind o eficienţă în energie mai bună ca la tehnologia Fully-Buffered DIMM găsită în ofertele concurente.

Îmbunătăţiri aduse revoluţionarei AMD Direct Connect Architecture împreună cu tehnologia HyperTransport 3.0, asigurând o lăţime de bandă de până la 17.6GB/s pentru comunicare processor-la-procesor disponibilă în Q1/09.

Raport Eficienţă-consum energetic inegalabil

Deja cea mai eficientă soluţie sever x86 în consumul energetic, procesoarele AMD Quad-Core AMD Opteron fabricate în tehnologie 45nm consumă cu până la 35 procente mai puţină energie în mod idle, comparativ cu generaţiile anterioare, livrând în acelaşi timp cu 35 procente mai multă performanţă, beneficiind de un număr ridicat de noi tehnologii de reducere a consumului de electricitate. AMD Smart Fetch ajută la reducerea consumului de energie prin trecerea nucleelor într-un stadiu de "hibernare" în perioadele în care acestea nu sunt utilizate, fără a se crea un impact asupra performanţei aplicaţiilor sau datelor care sunt stocate în memoria cache. AMD CoolCore Technology, ce reduce consumul de energie în sectoarele neutilizate ale fiecărui nucleu, a fost de asemenea extinsă pe memoria L3 cache, astfel încât porţiuni din memorie să poată fi închise independent pentru a economisi electricitate.

În cazul configuraţiilor similare, platformele echipate cu procesoare AMD Quad-Core Opteron 75W îmbunătăţite oferă cu 30 procente mai multă performanţă în raport cu energia consumată, comparativ cu platformele bazate pe procesoare de 50W. Pentru acestea, platforma cu procesor AMD Quad-Core Opteron Model 2380 a utilizat doar 138W în mod Active Idle în comparaţie cu platformele ce au utilizat procesoare Intel Quad-Core şi au consumat 179W în mod Active Idle. Platformele cu procesor AMD Quad-Core Opteron Model 2380 au înregistrat în SPECpower_ssj2008 overall 761 ssj_ops/Watt, (308,089 ssj_ops @ 100% target load). Platformele cu procesor Intel Quad-Core au înregistrat rezultate în SPECpower_ssj2008 de 561 overall ssj_ops/Watt (267,804 ssj_ops @ 100% target load).

Stabilitate inegalabilă a platformelor

Procesoarele AMD 45nm Quad-Core AMD dau continuitate poziţiei de lider AMD, fiind singurul producător în oferirea de platforme server x86 care susţin servere 2P până la 8P prin intermediul unei singure arhitecturi, totodată menţinând aceleaşi compatibilităţi termice şi de socket cu generaţiile anterioare de procesoare Quad-Core şi Dual-Core AMD Opteron. Aceste considerente ajută la reducerea complexităţii platformelor şi a costurilor, crescând în acelaşi timp productivitatea şi uptime-ul centrelor de date. Noile procesoare se potrivesc arhitecturii existente Socket 1207 şi vor fi utilizate pentru viitoarea generaţie de procesoare AMD Opteron, Istanbul.

Suport global OEM

Datorită în mare parte controlului deosebit şi a siguranţei remarcabile ale platformelor server x86, integratorii OEM globali şi partenerii integratori de sisteme s-au bucurat de un proces rapid de validare, aceştia fiind capabili să livreze noile sisteme echipate cu procesoare AMD Quad-Core Opteron îmbunătăţite începând cu luna în curs. Se aşteaptă ca numarul de sisteme echipate cu procesoare AMD Quad-Core AMD Opteron îmbunătăţite să crească rapid în acest trimestru şi primul trimestru din 2009.

"Clienţii pot reduce costurile prin intermediul noilor servere HP ProLiant cu procesoare "Shanghai", care stabilesc noi standarde în performanţă şi consum de energie," a declarat Paul Gottsegen, vice preşedinte, marketing, Industry Standard Servers, HP. "HP a cunoscut un succes fără precedent în ultimii patru ani, lucrând împreună cu AMD pentru a oferi platforme cu procesoare AMD Opteron clienţilor de toate dimensiunile. Rezultatele preliminarii indică "Shanghai" ca fiind câştigător."

"Design-ul inovativ al sistemelor Sun împreună cu Solaris şi procesoarele AMD Quad-Core Opteron îmbunătăţite crează platforme x64 incredibile din punct de vedere al scalabilităţii, consumului de energie şi performanţelor, ce servesc virtualizării şi consolidării," a declarat John Fowler, vice preşedinte executiv, Systems Group, Sun Microsystems. "Serverele Sun echipate cu procesoare AMD Quad-Core Opteron pot face faţă celor mai complexe seturi de date şi adaptabilităţii centrelor de date în funcţie de creştere, iar prin continuitatea de care se bucură platforma de la generaţie la generaţie, clienţii se pot baza pe integrabilitatea noilor sisteme în infrastructurile AMD Opteron existente. "

"Tehnologiile AMD au constituit cheia dezvoltării abilităţilor Dell în livrarea soluţiilor server uşor de administrat, eficiente în costuri, cu performanţe ridicate, destinate afacerilor de orice dimensiune. Odata cu procesoarele AMD Quad-Core Opteron îmbunătăţite, beneficiile au devenit şi mai bune," a declarat Brad Anderson, senior vice preşedinte, Dell Business Product Group. "Noile servere Dell cu procesoare AMD Quad-Core Opteron vor oferi capabilităţi hardware avansate de virtualizare, tehnologii inovatoare de management al energiei, şi o creştere importantă a raportului performanţă-per-watt. Clienţii noştri sunt obişnuiţi să beneficieze de nivele fără egal în performanţa şi eficienţa centrelor de date pe care le deţin."

"Începand cu anul 2003, IBM a utilizat capabilităţile procesoarelor AMD Opteron şi Direct Connect Architecture pentru a satisface cerinţele intensive în procesare ale clienţilor din mediile enterprise, oferind acestora posibilitatea de a alege," a declarat Alex Yost, vice preşedinte IBM BladeCenter. "IBM creează inovaţii pe baza eficienţei energetice şi performanţelor de care dispun noile procesoare, pentru a livra clienţilor noştri valori excepţionale."

"Ultimele procesoare AMD Quad-Core Opteron nu doar ajută clienţii în protejarea investiţiilor IT şi simplificarea managementului IT, ci le şi oferă posibilitatea de a creşte, a se adapta şi dezvolta în funcţie de evoluţia cerinţelor din afacerea pe care o deţin," a declarat Jens-Peter Seick, Vice Preşedinte Senior, Enterprise Sever Business, Fujitsu Siemens Computers. "Modelele noastre de servere PRIMERGY cu tehnologii AMD reprezintă alegerea perfectă pentru cerinţele centrelor de date actuale. Împreună cu capabilităţile ridicate în performanţa-per-watt ale procesoarelor AMD Quad-Core Opteron îmbunătăţite, putem oferi clienţilor noştri şansa de a se adresa mediilor IT din ziua de azi."

Disponibilitate

Noile procesoare AMD Quad-Core Opteron la 75-watt ACP cu frecvenţe între 2.3 şi 2.7 GHz sunt disponibile imediat, iar procesoarele AMD Quad-Core Opteron îmbunătăţite HE (55-watt) şi SE (105-watt) vor fi lansate în Q1 2009.

Viitoarele procesoare desktop 45nm

AMD va folosi această tehnologie cu performanţe ridicate şi eficienţă în consumul de energie pentru piaţa desktop PC în Q1 2009 odată cu platforma AMD Dragon. AMD Dragon va fi cea de a doua generaţie de platformă desktop creată pentru performanţă, ce va integra componentele generaţiei urmatoare, în comparaţie cu prima generaţie AMD "Spider" din 2008. AMD Dragon va utiliza puterea fuziunii pentru a optimiza performanţele noilor procesoare quad-core 45nm AMD Phenom II X4, împreună cu chipseturile premiate AMD din seria 700 şi premiatele plăci grafice din seria ATI Radeon HD 4000.

Vizitaţi AMD pe Web

Pentru mai multe informaţii despre procesoarele AMD Quad-Core Opteron inclusiv FAQ, unelte pentru dezvoltare, kituri de presă şi alte informaţii generale, va rugăm vizitaţi http://multicore.amd.com. Preţurile pentru procesoare AMD Quad-Core Opteron se regăsesc pe http://www.amd.com/pricing.

Despre AMD

Advanced Micro Devices (NYSE: AMD) este unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea de soluţii de procesare inovatoare pentru pieţele de computere, grafică şi electronice de consum. AMD s-a dedicat inovaţiei şi creşterii mondiale prin livrarea de soluţii orientate către client, echipamente care stau la baza activităţilor din întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi http://www.amd.com

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb