Ameninţările informatice au crescut de cinci ori, în 2009

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 februarie 2010

Numărul ameninţărilor informatice a crescut în România, în decursul anului 2009, cu 400% comparativ cu perioada similară din 2008, iar cel mai agresiv virus s-a dovedit a fi "Conficker", potrivit unei estimări realizate de "Bitdefender", producător autohton de soluţii de securitate, informează Agerpres.

Pentru 2010 sunt aşteptate creşteri semnificative ale atacurilor informatice, odată cu răspândirea accesului la Internet, dar şi a modului în care infractorii cibernetici vor profita prin diverse metode de vulnerabilităţile din sistemele de operare, dispozitivele mobile şi reţelele companiilor.

În topul din 2009 al celor mai agresivi viruşi, "Conficker" a fost de departe ameninţarea cea mai răspândită pe calculatoarele românilor. "BitDefender" estimează că acest an va aduce o creştere în numărul atacurilor cu malware şi soluţii antivirus false. Totodată, reţelele de socializare vor deveni printre cei mai importanţi vectori de infectare în acest an, odată cu creşterea numărului de utilizatori, precum şi a popularităţii de care se bucură acestea.

Specialiştii "Bitdefender" sunt de părere că, deşi nou-lansatul sistem de operare Microsoft Windows 7 s-a dovedit a fi mai sigur decât versiunile precedente, prin trecerea utilizatorilor de la XP şi Vista la Windows 7, autorii de malware îşi vor concentra eforturile în găsirea de vulnerabilităţi şi breşe în sistemul de operare.

Utilizatorii sistemului de operare Apple MacOS X sunt, de asemenea, sfătuiţi să adopte o versiune antivirus pentru a evita infectarea.

Nici noua versiune de iPhone cu tehnologie 3G, respectiv 3GS, nu va scăpa de ameninţările infractorilor informatici. La rândul lor, netbook-urile şi PDA-urile nu vor scăpa atacurilor informatice în mediul business, din cauza faptului că acestea nu sunt echipate cu dispozitive de criptare hardware şi software şi nici nu pot fi controlate de la distanţă (pentru a şterge hardisk-ul în caz de furt sau pierdere), iar informaţiile importante stocate pe acestea pot ajunge în mâinile infractorilor cibernetici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb