Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 09 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 10 februarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Indicii bursieri europeni au cunoscut creşteri astăzi, investitorii preconizând că Banca Centrală Europeană se va implica în stabilizarea situaţiei financiare a Greciei, după ce preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, şi-a scurtat vizita în Australia pentru a putea participa la o întâlnire a liderilor financiari din Europa. Mai mulţi oficiali europeni au făcut astăzi afirmaţii de natură să confirme ipoteza că membrii zonei Euro vor ajunge la un acord pentru a acorda un sprijin financiar Greciei. Moneda Euro s-a întărit puternic faţă de dolarul american, cursul EURUSD crescând cu circa 1%.

    Ca urmare a temperării temerilor privind un colaps financiar al Greciei, acţiunile din sectorul financiar au cunoscut creşteri puternice: Deutsche Bank a câştigat 2,8%, iar BNP Paribas 1,8%.

    Creşteri semnificative s-au înregistrat şi în sectorul minier, pe fondul aprecierilor din piaţa marfurilor, cauzate de întărirea monedei euro faţă de dolarul american. Astfel, acţiunile Rio Tinto au câştigat 3,7%, iar acţiunile Xstrata 4,5%.

    În Germania, datele privind exporturile au arătat o creştere neaşteptată a acestora în luna decembrie, cu 3%. Analiştii estimau anterior o scădere a exporturilor cu 0,1%.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb