ANCA CONSTANTINESCU, DESPRE LICITAŢIA MĂRCILOR ADEVĂRUL: "Patriciu a instigat la înşelăciune, trimiţându-şi oamenii să liciteze"

MIHAELA DALAR STANCA
Ziarul BURSA #Companii / 15 iunie 2012

"Patriciu a instigat la înşelăciune, trimiţându-şi oamenii să liciteze"

Fostul deputat Anca Constantinescu, câştigătoare a două dintre mărcile Adevărul Holding, contestă desfăşurarea licitaţiei

Fostul deputat Anca Constantinescu a depus miercuri o plângere penală la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti pentru înşelăciune în cazul licitaţiei de săptămâna trecută, unde au fost puse în vânzare unele mărci care aparţineau "Adevărul Holding". Mărcile "Adevărul" au fost scoase la vânzare de către Odyssey Communication, compania la care "Adevărul" are o datorie de 15 milioane de lei. Principalele acuzaţii pe care le aduce domnia sa vizează legăturile avocatei Niculina Ciucan, câştigătoarea a trei din mărcile licitate, cu debitorul "Adevărul Holding" şi nerespectarea legii cu privire la mărcile licitate. Niculina Ciucan a câştigat la licitaţie mărcile "Click", "Click! Fm", "CLICK FM - doar radio", pentru care ar fi trebuit să achite 11,34 milioane de lei. Anca Constantinescu a achiziţionat poziţiile patru şi şapte din anunţul public de vânzare, respectiv "CLICK FM - doar radio" şi "Clic" pentru 12.100 de lei şi 45.200 de lei.

Anca Constantinescu ne-a declarat: "Dinu Patriciu a instigat la înşelăciune. Doamna Ciucan, cu care eu m-am războit la licitaţie şi care declara că este acolo în calitate de avocat persoană fizică, de fapt era trimisă de domnul Patriciu. Am dovezi pe care le-am depus împreună cu plângerea penală şi am fost de faţă când ea şi avocaţii debitorului afişau un comportament familiar. Ieşeau pe balcon şi se consultau. Totodată, după licitaţie, doamna Ciucan a plecat în aceeaşi maşină cu avocaţii < Adevărul Holding >. În timpul şedinţei mi-am dat seama că asist la o licitaţie trucată. Ei oricum au fost şocaţi de apariţia mea, le-am încurcat eu toate aranjamentele. Licitaţia a durat de la 14:00 la 22:30, ora la care eu am semnat procesul verbal". Domnia sa a adăugat: "După ce eu am câştigat poziţia patru (< CLICK FM - doar radio >), organizatorii au întrerupt licitaţia, spunând că "Adevărul" ar fi dispus să-şi plătească datoria către < Odyssey >. Am aşteptat o oră, timp în care se consultau cu toţii în altă sală. Nu s-a realizat nicio plată din partea < Adevărul >, iar organizatorii au venit la scurt timp cu o nouă propunere, de a licita toate mărcile fm, în bloc. M-am opus acestei propuneri, deoarece eu deja cumpărasem una dintre mărci. Când a început licitarea mărcii numărul cinci (cu acelaşi nume ca patru), doamna Ciucan nu se mai oprea, de la 9.000 de lei, preţul de pornire, ajungându-se la 160.000 de lei. De acolo mi-am dat seama că e ceva suspect pentru că la prima marcă fm s-a oprit la suma de 12.100 lei."

"Mărcile fm nu puteau fi folosite, pentru că funcţionau pe aceeaşi frecvenţă"

Anca Constantinescu ne-a mai declarat: "Pe frecvenţa radio funcţionează < City Fm >, ei au pus doar două sigle aproape identice la vânzare, diferenţa fiind dată de o singură culoare. Eu am cumpărat nişte semne, pe care nu le puteam folosi ulterior, ambele mărci având în spate aceeaşi frecvenţă. Dacă nu-mi dă-deam seama, lucrurile se petreceau în următorul mod: eu cumpăram prima marcă, ei cumpărau a doua, ei o foloseau pe frecvenţa existentă, iar eu nu aveam ce să fac cu ea. Tocmai din acest motiv au lăsat-o pe prima la preţul acela. De asemenea, mărcile trebuiau vândute în bloc, conform legii, ei nu aveau voie să le vândă separat. În urma licitaţiei, ei voiau să găsească nişte fraieri care să ofere cuantumul creanţei şi să le vireze banii imediat, deşi termenul legal de plată este de cinci zile. Dacă mă prindeam eu, ulterior, că nu am ce face cu ele, umblam prin tribunale, nu-mi mai recuperam banii, iar Patriciu îşi recupera datoria. Am descoperit măgăriile astea în noaptea de după licitaţie, când am stat până la patru dimineaţa să verific".

Odyssey nu a primit niciun ban în urma licitaţiei

Niciuna dintre câştigătoarele licitaţiei nu a plătit valoarea mărcilor câştigate, termenul de plată fiind de 24 de ore de la încheierea licitaţiei. Mihnea Dumitrache, administratorul judiciar al creditorului "Odyssey Communication", ne-a declarat, ieri: "Nu am fost înştiinţat până în acest moment de efectuarea plăţilor pentru mărcile câştigate la licitaţie. Astfel, nu s-a recuperat nicio parte din cuantumul creanţei < Adevărul Holding > către < Odyssey Communication >. O plată ulterioară nu va fi luată în considerare. Nu s-a stabilit o nouă licitaţie, creditorii < Odyssey > acordând un răgaz debitorilor, pentru plată". Domnia sa nu ne-a declarat care este perioada de timp acordată debitorilor. Anca Constantin a adăugat: "Doamna Ciucan nu a plătit pentru că nu a găsit fraierii care să ofere cuantumul datoriei, deşi ea a încercat să meargă cât mai sus cu preţul". Constantinescu a adăugat că aşteaptă cu drag să se desfăşoare o nouă licitaţie, deşi nu crede că se va mai întâmpla acest lucru în urma plângerii domniei sale.

În luna martie a.c., agenţia de publicitate "Odyssey Communication", controlată de Dinu Patriciu prin DP Holding Elveţia, a cerut insolvenţa Adevărul Holding, prin Acsis Solv IPURL. Pe 23 mai, cauza a fost amânată până pe 20 iunie. Datoria pe care agenţia Odyssey o are de recuperat de la Adevărul Holding se ridică la 15,4 milioane lei (3,5 milioane de euro), reprezentând contravaloarea serviciilor de publicitate şi conexe prestate şi neachitate, plus 9.000 de lei cheltuieli de judecată, plus aproape 200.000 de lei reprezentând cheltuieli de executare silită. Odyssey a scos la licita ie şapte mărci "Adevărul Holding". Licitaţia a avut loc săptămâna trecută. La licitaţia publică s-au înscris trei companii, dar şi două persoane fizice: Mihnea Vasiliu (Ringier), Orlando Nicoară (Mediafax Group), fosta deputată Anca Constantinescu (Pro-Consul Prod SRL), avocaţii Silviu Stratulat şi Emilia Niculina Ciucan, cea din urmă fiind avocata grupului "Rompetrol" până în 2007, cât timp compania a fost în proprietatea lui Dinu Patriciu .

Mărcile vândute au fost: "Click", "CLICK FM - doar radio", "CLICK FM - doar radio", "Click! Fm" şi "Clic". Mărcile nelicitate au fost "Adevărul Holding" şi "TV CLICK!". Mărcile câştigate nu au fost achitate până în prezent, astfel că datoria Adevărul Holding către Odyssey rămâne neachitată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb