Andrei Gerea: "Companiile de stat au fost jefuite de portocalii care vor din nou la guvernare"

Elena Deacu
Companii #Energie / 29 iulie 2015

Andrei Gerea, vicepreşedintele ALDE şi ministrul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, transmite că "s-a arătat surprins de modul populist în care Alina Gorghiu încearcă să profite de pe urma situaţiei muncitorilor unora dintre companiile a căror criză financiară încă nu a luat sfârşit".

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, Gerea îi atrage Alinei Gorhâghiu atenţia că vinovaţi de această situaţie sunt noii parteneri politici care au pus stăpânire pe PNL şi în a căror guvernare a fost patronat jaful "băieţilor deştepţi din energie", aşa cum o arată şi anchetele aflate în derulare.

"Nu este corect ca doamna Alina Gorghiu să dea vina pe acest guvern pentru faptul că unele companii în care statul este acţionar majoritar se află în situaţii dificile. Îi readuc aminte doamnei Gorghiu perioada în care era în USL şi în care criticam împreună faptul că Oltchim, Hidroelectrica, complexele energetice au ajuns în pragul falimentului din cauza jafului pe care l-au patronat cei care îi sunt, mai nou, amici politici: cei de la PDL", transmite ministrul.

Potrivit domniei sale, în prezent, după mai bine de doi ani de eforturi, prin limitarea găurilor negre, a contractelor neprofitabile, Hidroelectrica a avut profit în fiecare an sub această guvernare. "Unde se duceau banii care astăzi înseamnă profit? În puşculiţa celor care acum au pus stăpânire pe fostul PNL. Complexul Energetic Oltenia a început să dea randament, iar Guvernul a făcut numeroase eforturi pentru a sprijini activitatea de acolo.

Spre deosebire de noul PDL, Guvernul nu a abandonat aceste companii. Încearcă să le salveze, pe unele deja a reuşit, iar acolo unde administratorul special sau Consiliul de Supraveghere decid şi disponibilizări, se iau toate măsurile, de la salarii compensatorii la programe de reprofesionalizare şi găsirea de noi investitori în acele zone, pentru ca oamenii să treacă peste această perioadă", a menionat ministrul.

Acesta transmite că despre "manţogăria" de la Complexul Energetic Oltenia, despre cum au jefuit cei de la PDL, o poate spune fiecare angajat de la Oltchim, de la Hidroelectrica sau Complexul Energetic Hunedoara. "Cea mai elocventă dovadă o reprezintă anchetele pe care instituţii ale statului le desfăşoară acolo, anchete care vizează guvernarea portocalie, adică aceiaşi oameni care încearcă să revină la putere sub culorile PNL. Aceiaşi pedelişti care au mărit TVA şi au tăiat salariile şi pensiile ca să aibă ei ce fura, iar cum sabotează noul Cod Fiscal, afectând interesele mediului privat şi ale tuturor cetăţenilor, doar pentru că acest guvern şi-a asumat responsabilitatea de a readuce România în prim-planul opţiunilor investitorilor străini goniţi de politica dusă până în 2012", a precizat Andrei Gerea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb