Antibiotice SA Iaşi îşi va stabili bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an

Doru Mocanu, IaŞi
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 25 mai 2009

Consiliul de Administraţie al companiei Antibiotice SA Iaşi (simbol ATB, la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti) a convocat, pentru data de 25 iunie a.c., Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, pe a cărei ordine de zi se află patru puncte importante. Astfel, se va supune aprobării acţionarilor descărcarea de gestiune a administratorilor societăţii pentru activitatea desfăşurată anul trecut, precum şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs. De asemenea, se va supune la vot aprobarea prelungirii pe o perioadă de 12 luni a unei linii de credit de nouă milioane de euro, contractată de la RBS Bank Romania, şi a garanţiilor depuse la această bancă, în forma ipotecilor imobiliare în valoare de 49.119.353 lei. În luna august 2007, Antibiotice Iaşi a angajat o linie de credit în sumă de 6 milioane de euro de la ABN AMRO Bank (instituţie care şi-a schimbat numele anul trecut în RBS Bank, după ce în 2007 grupul olandez a fost preluat de Royal Bank of Scotland, Fortis şi Banco Santander), pentru completarea capitalului de lucru. La sfârşitul lunii mai a anului trecut, conducerea producătorului ieşean de medicamente a decis suplimentarea acestei linii de credit cu 3 milioane de euro, până la valoarea de 9 milioane de euro. Pentru vechea linie de credit fusese constituită o garanţie imobiliară în valoare de 29.929.649 lei, iar părţile contractante au convenit, anul trecut, ca pentru completarea cu 3 milioane de euro a creditului, să se constituie o garanţie imobiliară suplimentară. Unitatea creditoare a solicitat creşterea valorii bunurilor depuse în garanţie de la 29.929.649 lei la 49.119.353 lei, suma suplimentară fiind constituită prin reevaluarea, în iunie 2008, a bunurilor existente deja în garanţie.

În fine, componenţa Consiliului de Administraţie al producătorului farmaceutic ieşean va fi modificată, prin revocarea din funcţie a Magdalenei Bădulescu. Aceasta fusese numită în CA al Antibiotice SA Iaşi în luna aprilie a acestui an, la propunerea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului. Tot atunci trebuia să fie stabilit şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2009, incluzând aici şi cheltuielile de ordin investiţional, dar acest punct fusese amânat, considerându-se că Ministerului Sănătăţii trebuie să i se acorde posibilitatea de a-şi pune în practică propria viziune în ceea ce priveşte Antibiotice SA Iaşi. Conform HG 410/1 aprilie 2009, începând cu data de 1 mai a.c., Ministerul Sănătăţii a devenit acţionar majoritar al companiei farmaceutice ieşene, prin preluarea în portofoliul său a pachetului de acţiuni reprezentând 53,0173% din capitalul social al Antibiotice Iaşi, deţinut până la momentul respectiv de AVAS.

De altfel, tot în data de 25 iunie se va desfăşura şi Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, primul punct de pe ordinea de zi a acesteia fiind constatarea schimbării acţionariatului conform transferului titlurilor de la AVAS la Ministerul Sănătăţii, hotărâre intrată în vigoare la data de 1 mai a.c., protocolul de predare-preluare fiind semnat în data de 15 mai. Conform declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, în urma acestui transfer, societatea ieşeană va constitui nucleul viitoarei Companii Farmaceutice Române, care ar mai putea îngloba Sanevit SA Arad, Unifarm SA şi departamentele de vaccinuri din cadrul Institutului "Cantacuzino" de la Bucureşti şi Iaşi. Motivaţia constituirii unei astfel de companii constă în diminuarea consecinţelor negative ale crizei, prin reducerea importului de produse farmaceutice. Ministrul Sănătăţii declarase încă din luna februarie că se bazează pe Ioan Nani, actualul director general al Antibiotice SA, la vremea respectivă vicepreşedinte al AVAS, pentru constituirea şi coordonarea acestei companii. "Este un proiect foarte ambiţios şi, în acelaşi timp, foarte complex. Vom analiza, împreună cu responsabilii de la Ministerul Sănătăţii, fezabilitatea proiectului, gradul de modernizare, de autorizare şi de respectare a regulilor de bună practică de fabricaţie pentru fiecare dintre firmele care ar putea face parte din acest proiect", a spus Ioan Nani.

În fine, un alt punct de pe ordinea de zi a AGEA vizează modificarea Statutului societăţii, prin precizarea calităţii de acţionar a Ministerului Sănătăţii, stabilirea posibilităţii creării de comitete consultative formate din cel puţin doi membri ai CA, precum şi prin modificarea unor prevederi referitoare la atribuţiile Consiliului de Administraţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb