ANUL TRECUT, Capacitatea de producţie a Pet Star a crescut cu 18%

Mina Irina
Companii / 23 februarie 2017

Capacitatea de producţie a Pet Star a crescut cu 18%

Capacitatea de producţie a fabricii Pet Star, unitate de producţie de preforme PET din Balcani, este de 1,2 miliarde de unităţi anual, cu 18% mai mare decât în vechea unitate de producţie, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Pet Star a realizat anul trecut vânzări de 23 milioane euro şi câştiguri brute (EBITDA) în valoare de 3,65 milioane euro.

În document se arată: "Cifra de afaceri anuală este aproximativ la acelaşi nivel cu cea din anul anterior şi reflectă mai puţin creşterea reală a volumelor de activitate, din cauza scăderii preţurilor la materiile prime".

Mirela Drăgoi, preşedinte executiv Pet Star Holding, a declarat: "Am finalizat mutarea producţiei într-o nouă fabrică, ceea ce ne-a permis susţinerea acestei creşteri şi ne oferă oportunităţi pentru diversificare de produse şi volume sporite, în 2017".

Noua unitate de producţie Pet Star deţine în prezent 8 linii de fabricare a preformelor PET. Investiţia în fabrică s-a ridicat la 9 milioane euro, la care se adaugă investiţiile în echipamentele de producţie estimate la 21 milioane euro.

Compania a exportat anul trecut 17% din totalul volumelor de vânzări în ţări din regiune - Grecia, Bulgaria, Ungaria, Malta, Moldova, dar şi în Statele Unite ale Americii. Cel mai mare volum, 10% din producţie, este exportat în Ungaria, către companii din industriile uleiului şi băuturilor răcoritoare. În ceea ce priveşte producţia distribuită intern, care acoperă 83% din volumul de vânzări, categoria de produse cu cea mai mare pondere este reprezentată de preformele pentru ape minerale şi bere.

În total, Pet Star livrează preforme pentru 106 clienţi din ţara noastră şi din regiune, fiind activă în 6 pieţe externe.

Pentru primul trimestru al acestui an compania estimează o creştere a volumelor de vânzări de 4% şi o creştere a câştigurilor, EBITDA, de 3%, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb