ANUL VIITOR, Nuclearelectrica va vinde mai puţină energie populaţiei, la un preţ mai mare

V.B.
Piaţa de Capital #Energie / 17 decembrie 2014

Nuclearelectrica (SNN) va vinde în 2015, pe piaţa reglementată, 2,25 milioane MWh (circa 21,4% din producţia programată), în scădere cu aproape 40% faţă de 3,74 milioane MWh în acest an (în jur de 35% din producţie), dar la un preţ în creştere, conform unei decizii a ANRE, se arată într-un raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Energia din piaţa reglementată este destinată alimentării consumatorilor "captivi", care nu şi-au exercitat dreptul de a-şi alege furnizorul de energie şi de a negocia cu acesta preţul de livrare. Este vorba, cu precădere, despre populaţie, instituţiile din domeniile sănătăţii, învăţământului, culturii, precum şi firmele mici şi mijlocii, explică SNN, pe site-ul propriu.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a transmis ieri către SNN o decizie potrivit căreia compania are obligaţia să vândă pe piaţa reglementată, în anul 2015, o cantitate de 2.252.443,158 MWh (circa 21,4% din producţia programată) la un preţ reglementat de 158,63 lei/MWh (care nu include tariful reglementat pentru introducerea energiei în reţeaua de transport, în cuantum de 10,32 lei/MWh), se mai arată în raportul publicat de BVB.

Preţul la care compania urmează să vândă anul următor energie în piaţa reglementată a crescut faţă de acest an, când s-a situat la 145,8 lei/MWh în primul semestru şi la 154,07 lei/MWh în semestrul al doilea. La mijlocul anului, ANRE a majorat tariful mediu pentru energia electrică vândută de Nuclearelectrica pe baza de contracte reglementate, pentru a lua în calcul costurile generate de impozitul pe construcţiile speciale ("taxa pe stâlp").

Nuclearelectrica a înregistrat, în primele 9 luni din 2014, venituri din exploatare de 1,32 miliarde lei, în scădere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, iar profitul a coborât cu 68%, la 99,78 milioane lei, din cauza declinului preţului la energia vândută şi a impactului taxei pe stâlp.

Acţiunile SNN au închis astăzi în scădere cu 1,95% pe BVB, până la 7,55 lei/unitate, iar capitalizarea companiei se situează la 2,12 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb