ANV: Codul vamal şi Regulamentul vamal vor fi din nou modificate

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 15 februarie 2007

Codul vamal şi Regulamentul vamal vor fi din nou modificate în 2007, ca urmare a obligativităţii de a transpune în totalitate legislaţia comunitară, a declarat, ieri directorul Direcţiei Tehnice şi Tarifare a Autorităţii Naţionale a Vămilor, Marcel Mutescu, citat de Rompres. Potrivit acestuia, anumite articole din Codul Vamal Român şi din Regulamentul Vamal vor trebui să fie abrogate sau modificate, întrucât sunt dublate de legislaţia românească.

"Proiectul este în prezent la Ministerul Justiţiei, după care va fi înaintat către Parlament", a adăugat Mutescu, care nu a precizat în cât timp modificările vor intra în vigoare. Conform reprezentantului ANV, au fost scoase prevederile care se refereau la procedura vamală şi care erau preluate din reglementările comunitare.

Din Codul Vamal vor rămâne prevederile referitoare la infracţiuni, la supravegherea vamală, iar din Regulamentul Vamal cele referitoare la comisionarii în vamă, la contravenţii, la prezentarea mărfurilor la birourilor vamale de frontieră (modul în care se face prezentarea mărfii, ce documente se prezintă, în ce timp şi cui servesc aceste documente). România a preluat normele comunitare, cu şase luni înainte de data aderării, respectiv la jumătatea anului trecut, pentru ca, spune Mutescu, mediul de afaceri şi angajaţii ANV să se obişnuiască cu aplicarea normelor comunitare. La 1 ianuarie 2006 a fost înfiinţat biroul central de cote, un birou de tranzit vamal, precum şi un serviciu specializat în politica vamală comună. O altă noutate este că birourile vamale nu mai sunt obligate să ceară analize de laborator, iar dacă totuşi cer acest lucru, analiza de laborator va fi efectuată pe cheltuiala ANV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb