Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) califică drept "inacceptabilă" situaţia în care se află Institutul de Studii şi Proiectări pentru Imbunătăţiri Funciare (ISPIF) - Secţia Irigaţii - şi cere Guvernului să analizeze cazul şi să intervină de urgenţă, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.
Institutul, considerat de AOAR drept "strategic" şi "deţinător de planuri operaţionale şi de cercetare vitale agriculturii româneşti", este, în opinia Asociaţiei, "tratat într-o manieră incompetentă, ce contrastează atât cu declaraţiile publice, cât şi cu planurile şi proiectele de dezvoltare a agriculturii anunţate, susţinute şi incluse în toate strategiile de dezvoltare ale guvernelor".
Asociaţia "apreciază şi susţine de mult timp, în consonanţă cu strategia de dezvoltare a UE cuprinsă în programul Europa 2020, importanţa activităţii de cercetare-dezvoltare, atât cât a mai rămas, şi lansarea unei strategii naţionale de asigurare a unor centre moderne, capabile să asigure condiţii optime de lucru românilor care ar dori să se întoarcă şi să lucreze în România", se mai arată în comunicat.
AOAR dă ca exemplu eforturile pentru dezvoltarea platformei Măgurele, dar precizează că "o ţară nu poate progresa defilând cu un singur steag".
AOAR aminteşte că a protestat "vehement" împotriva "modului iresponsabil, incapacităţii profesionale şi administrative necesare pentru a soluţiona problemele care împiedică reluarea producţiei întregii game de vaccinuri din profilul Institutului Cantacuzino".
"Surprinzător, o producţie ţinând de siguranţa naţională este de patru ani suspendată şi sabotată la nivel instituţional", subliniază Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, cerând Guvernului (în special Ministerului Educaţiei Naţionale) "să analizeze şi să intervină de urgenţă, resursele de apă şi irigaţiile fiind la fel de importante ca şi resursele de gaze şi petrol", conchide comunicatul citat.