Apărare

4 decembrie 2019
Preţ majorat cu 30 miliarde dolari în numai trei ani de la achiziţie

CONSTRUCTORUL CORVETELOR MARINEI ROMÂNE, ŢEPARUL FORŢELOR NAVALE AUSTRALIENEPreţ majorat cu 30 miliarde dolari în numai trei ani de la achiziţie

GEORGE MARINESCUZiarul BURSA #Politică / 4 decembrie 2019

Înzestrarea Armatei Române mai are drum lung de parcurs pentru a ajunge la calitatea tehnicii şi armamentului pe care o au partenerii noştri din NATO. Iar acest lucru s-a văzut cu precădere, în urmă cu câteva zile, la parada militară organizată de 1 Decembrie. În ciuda declaraţiilor făcute de preşedintele Klaus Iohannis şi de noul ministru al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, referitoare la alocarea a 2% din Produsul Intern Brut pentru înzestrarea Armatei, şi trecând peste hotârârea guvernului Orban privind achiziţionarea a încă cinci avioane F16 din Portugalia pentru Forţele Aeriene Române, celelalte forţe ale Armatei Române sunt departe de ceea ce înseamnă o oştire modernă. Forţele Terestre nu au încă transportoarele de care au nevoie, nici armamentul aferent, iar Forţele Navale vor mai aştepta ani buni să primească patru corvete, pentru că de submarine nici nu poate fi vorba.

Virgil Popescu: "Referitor la industria de apărare, am hotărât să elaborăm un plan multianual de colaborare cu Armata Română, în urma căruia vom vedea cum poate să răspundă industria de apărare nevoilor forţelor terestre, aeriene şi navale. Este necesar să avem o planificare strategică a comenzilor ce se vor face către companiile din industria naţională de apărare".

Revigorarea industriei de apărare, în atenţia ministrului Economiei

G.M.Ziarul BURSA #Companii / 20 noiembrie 2019

Sindicatele din industria de apărare i-au solicitat, ieri, lui Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, elaborarea unor strategii de acţiune în viitorul apropiat pentru dezvoltarea acestui sector de activitate. Reprezentanţii sindicatelor din industria naţională de apărare s-au întâlnit cu noul ministru al Economiei, după ce acesta a convenit, în prealabil, cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă o consolidare a cooperării în acest domeniu.

ARMATA A RĂMAS FĂRĂ TRANSPORTOR BLINDAT 8X8700.000 de euro aruncaţi pe apa Sâmbetei

George Marinescu Ziarul BURSA #Companii / 11 octombrie 2019

Gabriel Leş, ministrul apărării naţionale, a anunţat, în urmă cu o săptămână, că firma americană General Dynamics va fi sancţionată cu 8,5 milioane lei pentru nelivrarea la timp a primelor 36 de transportoare Piranha 5. Anunţul lui Leş a fost făcut cu câteva zile înainte ca vicepreşedintele companiei americane să vină în România, unde urmează să negocieze, printre altele, şi un parteneriat cu Uzina Automecanica Moreni pentru fabricarea transportorului flotabil Piranha 4.

"Corupţia şi atacarea statului de drept reprezintă un atac la NATO"

AMIRALUL VERGIL CHIŢAC:"Corupţia şi atacarea statului de drept reprezintă un atac la NATO"

A consemnat George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 9 septembrie 2019

Reporter: Care sunt provocările şi tensiunile în zona Mării Negre?

Vergil Chiţac: După exact un sfert de secol de la Revoluţia din decembrie 1989, în anul 2014, odată cu anexarea Crimeei de către Rusia am descoperit că vacanţa geopolitică pe care o începusem după căderea Cortinei de fier a luat sfârşit. Marea Neagră a redevenit o zonă de confruntare geopolitică, de data aceasta între NATO şi Rusia.

Proteste în industria de apărare

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 4 septembrie 2019

Angajaţii uzinelor de armament din ţara noastră ies în stradă. Nemulţumiţi de lipsa de implicare a Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Economei privind modernizarea industriei de armament şi respectarea clauzelor offset din contractele de înzestrare a Armatei Române, membrii celor 17 sindicate din acest domeniu de activitate au anunţat că vor demara protestele în 11 septembrie, când vor picheta Palatul Victoria.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Sursa foto: Twitter

Grecia va achiziţiona fregate din Franţa

D.I.Internaţional / 21 aprilie 2018

Grecia va lua în leasing de la Franţa două fregate pentru o perioadă de cinci ani, urmând ca navele să fie integrate încă din această vară în flota militară elenă, a declarat ieri ministrul adjunct grec al apărării, Fotis Kouvelis, transmite AFP.

Şedinţă CSAT (Sursa foto: Presidency.ro)

Şedinţă CSAT pe 28 noiembrie

Andrei StanPolitică / 23 noiembrie 2017

O şedinţă Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), condusă de către preşedintele Klaus Iohannis, va avea loc marţi, pe 28 noiembrie, a anunţat astăzi Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat de presă.

<< mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo