APIA a aprobat 476 de cereri pentru acordarea cotei de lapte din rezerva naţională

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 20 mai 2009

APIA a aprobat 476 de cereri pentru acordarea cotei de lapte din rezerva naţională

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a aprobat 476 de cereri pentru acordarea cotei de lapte, dintre care 203 pentru extinderea exploataţiei şi 273 pentru noi exploataţii. "Din numărul total de solicitări, au fost aprobate 476 cereri care îndeplineau condiţiile prevăzute de actul normativ mai sus menţionat. Astfel, APIA a aprobat 203 cereri pentru extinderea exploataţiei, pentru o cantitate totală de 9,1 milioane kilograme (8.990.505 kilograme pentru livrări şi 134.195 kilograme pentru vânzări directe). De asemenea, au fost aprobate 273 cereri pentru noi exploataţii pentru o cantitate de aproximativ 30,7 milioa­ne kilograme (24.271.501 kilograme pentru livrări şi 6.420.410 kilograme pentru vânzări directe)", a comunicat, ieri, agenţia.

Potrivit APIA, producătorii de lapte au depus 1.159 de cereri pentru acordarea de cotă din rezerva naţională, din care 804 cereri au fost depuse pentru extinderea cotei de lapte, pentru anul de cotă 2007/2008, iar diferenţa de 355 a reprezentat solicitări pentru exploataţiile nou înfiinţate în anul de cotă 2008/2009. Atribuirea de cotă din rezerva naţională o pot solicita producătorii de lapte care şi-au mărit capacitatea de producţie în exploataţie, dovedită prin depăşirea cotei disponibile în anul precedent de cotă, respectiv producătorii care îşi încep activitatea în timpul anului de cotă şi comercializează lapte pe piaţă.

Potrivit NewsIn, cota de lapte din rezerva naţională se acordă dacă se îndeplinesc mai multe criterii, printre care depăşirea cotei individuale de lapte/începerea activităţii de comercializare a laptelui în timpul anului de cotă, deţinerea unui efectiv de cel puţin 10 capete vaci de lapte la sfârşitul anului de cotă/la data solicitării, precum şi absolvirea unui curs de pregătire profesională în domeniul creşterii vacilor de lapte şi/sau al organizării pieţei laptelui în Uniunea Europeană prin sistemul cotelor de lapte.

APIA a început de ieri să trimită producătorilor de lapte deciziile privind acordarea cotei din rezerva naţională. Cantitatea minimă care poate fi solicitată din rezervă este de 10.000 kilograme, iar cantitatea maximă este de 1.200.000 kilograme. De asemenea, au prioritate în alocarea cotelor din rezerva naţională producătorii în vârstă de până la 35 ani, care înfiinţează exploataţii noi de vaci de lapte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb