Apocalipsa la nivel înalt!

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Companii / 1 octombrie 2013

Apocalipsa la nivel înalt!

Data de 1 octombrie 2013 va intra în istorie la secţiunea apocalipse. O nouă isterie a cuprins planeta, după ce mai multe mişcări ale armatei SUA au fost decriptate în cheia unui dezastru major iminent. Faptul că exerciţii similare au fost efectuate şi de armatele altor state, inclusiv Rusia, au dat apă la moară amatorilor de scenarii apocaliptice. Misterul care învăluie întreaga poveste şi faptul că în acţiune au intrat instituţii serioase i-au determinat pe mulţi să concluzioneze că de data asta "e pe bune".

Majoritatea informaţiilor au avut ca punct de plecare site-ul ultimatesurvival.net, preluate ulterior de numeroase ziare şi posturi de radio şi TV. Există date că Agenţia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă din SUA (FEMA) şi-a reînnoit recent stocurile de alimente greu perisabile, investind în acestea aproximativ 15.000.000 de dolari. Suma nu este deloc una uriaşă dacă ne gândim că cineva se pregăteşte pentru un dezastru major. Socotind întreaga populaţie a SUA, reiese că ar fi alocate alimente în valoare de câţiva cenţi pe cap de locuitor. Dacă dezastrul este "limitat" la doar câteva state, de pe coasta de Est sau zona Texas - New Mexico - Arizona, aşa cum apare în alte informaţii, atunci socotelile se schimbă. De asemenea, există informaţii că FEMA şi-a reînnoit rezerva de apă plată, principala condiţie fiind ca aceasta să fie livrată înainte 1 octombrie. Mai mult, în ultima săptămână ar fi avut loc verificări şi testări ale principalelor sisteme de comunicaţii. În plus, armata americană se află în stare de alertă în intervalul 28 septembrie - 5 noiembrie. Pe de altă parte, Ministerul de Interne din Rusia a demarat un amplu program de pregătire a felului cum trebuie gestionată situaţia în cazul unui dezastru major, SUA şi Rusia semnând un acord mutual care prevede schimbul de experţi în cazul unor dezastre de amploare.

Acestea sunt pregătirile, dar care poate fi cauza? Fără a fi confirmat dintr-o sursă oficială demnă de încredere pe piaţă a fost aruncat un scenariu în care problemele vor fi provocate de cometa Ison, descoperită anul trecut de astronomii ruşi Vitali Nevski şi Artyom Novichonok de la Institutul Internaţional de Optică Ştiinţifică. Potrivit unor calcule ale oamenilor de ştiinţă, aceasta va deveni vizibilă spre sfârşitul anului, dar efectele apropierii ei de pământ ar fi resimţite mult mai devreme. Ison este o cometă de dimensiuni medii, viteza de deplasare fiind de 80.000 de kilometri pe oră. NASA a denumit-o "cometa secolului", un oficial al agenţiei spunând că aceasta "va emite aproximativ 1.000.000 de kilograme de dioxid de carbon şi 54.500.000 de kilograme de praf în fiecare zi". Se speculează că apropierea cometei va genera un adevărat haos la nivelul comunicaţiilor din cauza dereglării câmpului electromagnetic.

De asemenea, pe youtube.com circulă mai multe filmuleţe care conţin mesaje alarmiste, inclusiv înregistrări ale unor convorbiri "secrete" dintre oficiali americani care confirmă pericolul iminent. Indiferent de ideile vehiculate (teste nucleare secrete, un uragan devastator, cometa Ison, "eliberarea" din laboratoare a unor viruşi, o invazie extraterestră), au un punct comun, data de 1 octombrie.

Cum în ultimii ani au avut loc mai multe "sfârşituri ale lumii" există numeroşi optimişti, o largă majoritate, care aşteaptă cu încredere ziua de mâine. Folosită excesiv, tema apocalipsei riscă să cadă în derizoriu.

Un anunţ efectuat săptămâna trecută de Prefectura Capitalei a provocat îngrijorare în rândul compatrioţilor noştri care erau la zi cu "mişcările de trupe" din SUA şi Rusia şi care au făcut imediat o conexiune între aceste informaţii. Rezerviştii aflaţi în planurile de mobilizare au fost chemaţi la unităţile militare, între 24 şi 27 septembrie, pentru activităţi de pregătire şi pentru actualizarea datelor de evidenţă militară. Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, Prefectura Capitalei şi autorităţile administraţiei publice locale, au organizat în perioada prezentată mai sus, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, un exerciţiu de mobilizare privind verificarea stadiului pregătirii populaţiei pentru apărare, în conformitate cu prevederile planului aprobat de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb