Aproximativ 130 de proiecte depuse în cadrul POR

Ana Zidaru
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 23 aprilie 2008

Aproximativ 130 de proiecte depuse în cadrul POR

Laszlo Borbely, minis-trul Dezvoltării, îm-preună cu pre-şedintele Consiliului Judeţean Harghita, Bunta Levente Zoltan, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, au semnat ieri, la Cluj, primele două contracte de lucrări finanţate în cadrul Programului Operaţional Regional (POR). Cele două contracte se înscriu în domeniul de intervenţie 2.1 Reabilitarea şi Modernizarea Reţelei de Drumuri Judeţene, Străzi Urbane-inclusiv Construcţia-/-Reabilitarea şoselelor de centură şi au fost semnate la sfârşitul primului Comitet de Monitorizare al POR desfăşurat în afara Bucureştiului.

Ministrul Borbely a declarat: "Mă bucur că pot participa la acest moment cu adevărat istoric. Suntem primul program care demarează finanţări pentru infrastructură din fonduri structurale. Până în acest moment, sunt depuse 130 de proiecte în cadrul POR, dar eu aştept şi mai multe proiecte, diversificate, deoarece trebuie să profităm de toate oportunităţile care sunt oferite de program".

Primul contract, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Harghita vizează reabilitarea DJ 132 şi are o valoare de 20.395.796,95 de euro. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, din această sumă, fondurile FEDER nerambursabile sunt de 14.348.475,53 de euro, finanţarea de la bugetul naţional de - 2.194.472,64 de euro şi co-finanţarea beneficiarului în valoare de 337.611,28 de euro.

Durata proiectului va fi de 20 de luni, perioadă în care se vor realiza lucrări de terasamente la drum, suprastructura drumului, lucrări accesorii de tip şanţuri, trotuare, reabilitarea podeţelor existente şi executarea unui pod nou pes-te Homorodul Mic. În cadrul proiectului, vor fi reabilitaţi circa 26 km de drum judeţean.

Al doilea contract are ca beneficiar Consiliul Judeţean Gorj şi vizează reabilitarea drumurilor judeţene DJ 665 Curtişoara-Racoviţa şi DJ 675C Poienari-Baia de Fier. Valoarea contractului este de 28.161.993,29 de euro din care fonduri FEDER nerambursabile de 19.961.205,08 de euro. Finanţarea de la bugetul naţional este de 3.052.890,19 de euro şi co-finanţarea beneficiarului ajunge la 469.675,41 de euro.

Durata de implementare a proiectului este de 32 de luni, perioadă în care se vor reabilita 58,8 km de drumuri judeţene, vor fi modernizate 53 de podeţe şi va fi construit un podeţ nou. Vor fi executate sisteme de siguranţă a traficului, iar podurile cu deschidere de peste 5 metri vor fi reabilitate.

În cadrul Comitetului de Monitorizare a POR, s-au discutat aspecte legate de stadiul implementării Programului, perspectivele financiare şi aprobarea Raportului Anual de Implementare. A fost aprobat şi Planul Multianual de Evaluare al POR şi a fost discutat stadiul activităţilor de comunicare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb