ArcelorMittal Galaţi dă liber la autodisponibilizări

ANA FELEA
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 25 martie 2013

ArcelorMittal Galaţi dă liber la autodisponibilizări

Nici bine nu s-a încheiat ultima schemă de plecări voluntare pe care conducerea ArcelorMittal Galaţi a lansat-o în vara anului trecut că administraţia a dat undă verde la o altă rundă de autodisponibilizări care va începe chiar de astăzi. Anunţul a fost confirmat de Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al combinatului siderurgic, care a precizat că noua schemă îi vizează pe angajaţii din cadrul Departamentului Structural and Skill Pool.

Practic aici vorbim de circa 950 de siderurgişti cu meserii diverse de la lăcătuş, la electrician sau chiar ingineri, însă, potrivit declaraţiilor sindicaliştilor, dintre aceştia doar circa 650 ar fi eligibili pentru autodisponibilizare, restul având posturi stabile.

Siderurgiştii care urmează să părăsească combinatul trebuie să se înscrie pe liste până pe 15 aprilie, iar plecările efective vor avea loc pe parcursul lunii mai. În ceea ce priveşte sumele pe care foştii salariaţi urmează să le primească, acestea sunt mult mai mici în comparaţie cu celelalte scheme de plecări voluntare. Este vorba despre acordarea unor plăţi compensatorii cuprinse între 15.000 şi 25.000 de lei faţă de un maxim de 30.000 de lei cât a fost oferit anul trecut, la care se adaugă plata unui număr de salarii fixe, res-pectiv între 6 şi 17 salarii compensatorii. Şi numărul acestora este cu mult redus, la ultima autodisponibilizare, salariaţii primeau până la 21 de salarii com-pensatorii în func-ţie de cheltuiala companiei cu angajatul.

Toate aces-te măsuri la care se adaugă închiderea capacităţilor de pro-ducţie sau demolarea celor deja scoa-se din funcţiune îi nemulţumesc pe sindicalişti care susţin că se vor adresa autorităţilor statului pentru a lua măsuri concrete şi stopa acest fenomen care a luat amploare la combinatul de la Galaţi transformându-l dintr-o unitate cu 27.000 de salariaţi şi o producţie de peste 3 milioane detone de oţel pe an, într-o făbricuţă cu 7500 de angajaţi şi o producţie redusă aproape la jumătate. "Vom trimite adrese către Guvern şi AVAS prin care le solicităm verificarea încadrării în contractul de privatizare a aces-tor măsuri pe care compania le-a luat în ultimii ani. Iar dacă nu există piaţă aşa cum susţin cei din conducere atunci chiar dacă închide capacităţile de producţie să le conserve nu să le dis-trugă", a declarat Gheorghe Tiber, liderul sindicatului Solidaritatea.

Pe de altă parte, domnia sa susţine că va trimite o adresă şi către Inspectoratul Teritorial de Muncă căruia îi va solicita o analiză a siguranţei în muncă pe motiv că odată cu plecarea altor muncitori se adânceşte criza forţei de muncă care s-a creat prin aceste scheme de plecări voluntare, cel puţin comparativ cu anul trecut. "Oamenii sunt îngroziţi şi muncesc din greu. Nu mai primesc libere conform graficelor ci atunci când li se permite să plece. Iar dacă este cineva în concediu sau este bolnav situaţia este foarte dificilă", a mai spus Tiber. Acesta a adăugat că deşi au fost des-chise peste zece scheme de plecări voluntare, prin care în jur de 20.000 de siderurgişti au fost lăsaţi să plece, numărul personalului TESA a rămas aproape neschimbat. "Nu ştiu dacă din cei 20.000 au fost angajaţi TESA 10%, iar acum din cei 7500 de angajaţi în jur de 40% reprezintă personalul TESA. Iar noi la departamentele producţie, reparaţii şi întreţinere, acolo unde este cel mai greu, avem deficit de personal", a conchis liderul sindicatului Solidaritatea.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. bravo dl tiber.te trezisi si tu acu dupa atatia ani!!!

    1. ANONIMULE INSEAMNA CA TU LA PRIMA GREVA DIN 2007 DORMEAI!

      COBRA-GALATI on March 31, 2013 at 1:11 pm said:

       

       

       

      Rate This 

      In alt context privitor la faradelegile ce se petrec in ‘le petit combinat actiunea de solidaritate a lui V.Crisan ar fi fost laudabila,conteaza mult sprijinul “primit din afara”pt cei ce protesteaza.Repet in contextul in care V.Crisan nu lasa la plecarea spre Tulcea sau oriunde,in propria curte leopardul camuflat de gardul vopsit!Si normal k madam sarbatoare ia dat liber la proteste dar numai in gradinile altora,numai leopardul sa nu fie deranjat.Abia astept Magda sa deschizi robinetul promis!Cum sigur si varul romeo abia asteapta sa apara LISTA RUSINI!Ba se intreaba cum de nu am postat o deja!SOLIDARITATE BUNA!

      HOTIA,TRADAREA,SI NEPASAREA — COBRA-GALATI 02-04-2013 05:34

      ACEST MARS TRIUMFATOR DE DEMOLARE A CAPACITATILOR DE PRODUCTIE SURVINE PE FONDUL-TRADARII,HOTIEI ,SI NEPASARII.UN PRIM EXEMPLU ESTE SI TRADAREA CCM.DAR SA AFLAM CITE ZILE PT AFISARE MAI AU O PARTE DIN TRADATORI! 

      Doar 273 de zile ramase pt publicarea LISTEI RUSINII 

      1)Bezman 

      2)Eftimie  

      3)Crisan 

      4)Postolache 

      5)On ica 

      6)Dragan 

      7)Toma 

      8)Macov ei 

      9)Harnagea 

      10)Cerbu 

      11)B EREgic 

      12)Modiga 

      13)ILINCA DIACONU 

      -273 de zile pt a nu ii 

      uita pe cei care iar au TRADAT-CCM 

      din AMG, girati de cei TRADATI. 

      Inst. de monitorizare si statistica a 

      SOLIDARITATII atentioneaza 

      salariatii din AMG despre 

      posibilitatea caderilor masive de 

      sectii si uzine la locul lor de munca . 

      Toate astea pe fondul acumularilor 

      de nepasare,tradar e,si lasitate a

      diferitelor categorii sociale din aceasta fabrica. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb