ARMAMENT Un avion nou "Block 50" costă circa 40 milioane dolari

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 22 septembrie 2011

Un avion nou "Block 50" costă circa 40 milioane dolari

Interviu cu oficialii "Lockheed Martin"

Reporter: Care sunt, în prezent, relaţiile comerciale dintre România şi Lockheed Martin?

Lockheed Martin: Noi cooperăm cu guvernul României încă din 1995, pe o gamă largă de aplicaţii: sisteme meteorologice naţionale, sistemul hidrologic, gestiunea spaţiului aerian, gestiunea traficului de aeronave, îmbunătăţiri pentru avioanele C-130, radare. Cel mai recent, în 2008, Lock­heed Martin şi Ministerul Român al Apărării au semnat un contract pentru producţia în colaborare a 19 sisteme Radar de Supraveghere Multi-Misiune TPS-79(R), pentru Faza a II-a a programului "Astuparea breşelor". Lockheed Martin construieşte componentele radar şi subansamblurile radar pentru 17 sisteme Radar de Supraveghere Multi-Misiune. În cooperare cu Lockheed Martin, firma româ­nească UTI Systems S.A. a furnizat componente şi subansambluri TPS-79, inclusiv pachetele de transport şi de comunicare. Lockheed Martin are o lungă istorie de parteneriate în întreaga lume, inclusiv cu guvernul Româ­niei.

Reporter: Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti, a declarat că achiziţionarea de aparate noi de zbor ar ajuta linia de producţie Lockheed Martin. Ce înseamnă "ar ajuta linia de producţie Lockheed Martin"?

Lockheed Martin: În ceea ce priveşte linia noastră de producţie, exis­tă o comandă neexecutată de 57 de avioane F-16, ceea ce va prelungi producţia până în trimestrul al treilea din 2013.

Reporter: Care este preţul unui avion cu reacţie F16 nou?

Lockheed Martin: Răspunsul depinde de mai mulţi factori, inclusiv de ceea ce presupune definiţia, opţiunile de configurare, termenul de livrare, tarifele de producţie, baza de afaceri, factorii de risc etc. Preţul standard (unit recurring flyaway - URF) pentru un avion nou "Block 50" este de aproximativ 40 de milioa­ne de dolari, la cursul din 2009. Preţul standard (URF) include avionul şi echipamentul alternativ pentru misiuni (echipamentul de suspensie a magaziilor, unităţile de interfaţă electronică ale rastelelor/lansatoarelor, rezervoarele de combustibil etc.), precum şi sisteme EW avansate Grupa B. Acest preţ nu include preţurile pentru rezervoare de combustibil conforme, piese de schimb, suport, pregătire, arme şi nacele de teledetecţie (ochire, recunoaştere, sis­temele de contramăsuri).

Reporter: Care este oferta pentru România?

Lockheed Martin: În cazul în care Guvernul României ar alege să-şi modernizeze forţele în sectoare în care Guvernul SUA consideră că Lockheed Martin poate ajuta Româ­nia, suntem pregătiţi să facem asta.

Reporter: Puteţi să ne spuneţi des­pre ce este vorba în planul regional de achiziţii care include Croaţia şi Bulgaria?

Lockheed Martin: În ceea ce priveşte informaţiile specifice cu privire la achiziţii, acestea sunt discuţii la nivel de guvern şi vă recomand să vă adresaţi Guvernului SUA sau Executivului României, pentru mai multe informaţii.

Reporter: Mulţumesc!

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in plus e net superior fata de F 16. E facut de nemti intr-un consortiu european, la fel ca AIrbus.In plus, noi ne-am integrat in USA sau in UE ?!! Ce vom g\face noi cand UE va demara fortekle de interventie rapida ale UE?? vom lua alte aparate suplimentare care vor ingloda alte costuri??? Ma intreb legumele astea din Parlamentul Romaniei de ce nu spun articulat ca daca este sa facem o investitie/cheltuiala, macar sa o facem integrat ptr UE . Altfel sa nu ne miram ca nu ne agreaza sefii UE, vazand ca noi asiguram locuri de munca americane....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb