"Asesoft Distribution", rezultate în creştere cu 22% în 2008

A.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 februarie 2009

Asesoft Distribution, companie care activează pe piaţa locală de distribuţie IT, a anunţat ieri creşterea vânzărilor cu aproximativ 22%, comparativ cu anul 2007, atingând o valoare a cifrei de afaceri de 127 milioane USD.

Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution, a declarat: "Am încheiat 2008 cu 127 milioane USD, în creştere cu 22% comparativ cu anul anterior. Piaţa de distribuţie IT în segmentul în care noi activăm a crescut cu mai puţin de 10% în 2008, ceea ce face ca rezultatul nostru să fie unul foarte bun per ansamblu...Pentru noi, anul 2009 este unul de creştere uşoară în care ne propunem să ajungem la o cifră de afaceri de 130 milioane USD. Obiectivul nostru este să ne păstrăm o creştere profitabilă a afacerii, chiar dacă, după estimările noastre, rata de profit va scădea spre 1% în acest an. 2008 a fost un an profitabil, iar pentru un business de distribuţie este foarte important să fie pe plus".

Razvan Ziemba, director executiv Asesoft Distribution, a adăugat: "Vrem să continuăm susţinerea partenerilor pe termen lung, companii care activează pe această piaţă la nivelul întregii ţări, iar în acest an cu atât mai mult ne propunem să investim pentru a-i ajuta să treacă cu bine peste perioada economică dificilă. Încercăm reducerea preţurilor cu suport de la toţi furnizorii, menţinerea unei relaţii strânse cu partenerii, programe de marketing care să stimuleze vânzarea. Vom fi însă mult mai atenţi în analiza fiecărui client în parte în cazul acordării unui termen de plată".

Segmentele care au adus în anul 2008 cele mai mari creşteri sunt monitoarele, notebook-urile, produsele pentru reţea şi software retail. Pentru acest an, compania estimează o creştere a ponderii de notebook-uri vândute din totalul pieţei de PC, dar şi o creştere a cererilor de servere. În plus, vor continua investiţiile companiilor în aplicaţii, astfel încât piaţa de software acoperită de oferta Asesoft Distribution va avea o evoluţie bună.

Compania intenţionează anul acesta să compenseze o posibilă scădere a pieţei de hardware IT prin semnarea de noi parteneriate cu furnizori de prim rang la nivel internaţional, dispunând şi de o capacitate logistică şi financiară foarte bună pentru susţinerea creşterii acestor brand-uri şi a afacerii proprii.

"În ultimii trei ani, am crescut de aproape 2,6 ori afacerea, de la 48 milioane în 2005 la 127 milioane USD în 2008. Am crescut pentru că am oferit cele mai bune soluţii atât pentru clienţi, cât şi pentru furnizori. Este o evoluţie foarte rapidă, dar am realizat această creştere pe o structură eficientă şi flexibilă, motiv pentru care nu am fost nevoiţi să ne redimensionăm activitatea sau structura de personal în condiţiile unei pieţe cu o evoluţie sub aşteptările industriei", a completat Iulian Stanciu.

Chiar şi în situaţii de criză, compania nu intenţionează să concedieze angajaţi sau să scadă salarii. Principalul obiectiv este susţinerea clienţilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb