Ovidiu Duşleag, director executiv Caroli Foods Group, preia funcţia de preşedinte al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), conform unui comunicat de presă.
Odată cu numirea sa, Ovidiu Duşleag anunţă principalele obiective pe care ARC şi le propune pentru anul viitor: creşterea exportului de produse româneşti din carne şi reducerea taxei pe valoare adăugată.
"Asociaţia Română a Cărnii a trecut în revistă activitatea din acest an, îngreunată de efectele crizei economice prelungite şi de instabilitatea politică. Considerăm că rezultatele alegerilor generale reprezintă un semnal pozitiv, industria noastră având nevoie acută de un Guvern puternic şi de interlocutori stabili cu care să colaborăm pentru a depăşi o perioadă dificilă atât în România, cât şi la nivel european," a declarat noul preşedinte al ARC, Ovidiu Duşleag.
"O măsură importantă pe care ARC îşi propune să o discute cu noul Guvern în cel mai scurt timp posibil este reducerea TVA la alimente, care va aduce beneficii consumatorilor români, în primul rând, şi va contribui la dezvoltarea sectorului agroalimentar şi la diminuarea economiei subterane," a adăugat Ovidiu Duşleag.