ASUS integrează NVIDIA ION în sistemele din seria "Eee"

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 24 noiembrie 2009

Noile sisteme portabile şi cele de tip Desktop oferă o experienţă vizuală superioară

ASUS, unul din liderii mondiali în sisteme PC OEM şi pionier pe piaţa de netbook-uri, a integrat grafica NVIDIA ION în sistemele de tip netbook şi nettop PC din gama de succes "Eee", anunţă un comunicat al companiei remis redacţiei.

Jerry Shen, CEO ASUSTeK Computer Inc., a declarat: "Noile Eee PC-uri vor redefini performanţa netbook-urilor şi nettop-urilor. Ele vor oferi o experienţă HD ireproşabilă care nu este posibilă cu chipset-urile grafice integrate actuale."

Procesorul grafic NVIDIA ION transformă PC-urile cu un consum redus de curent în adevărate centre multimedia, care pot garanta vizualizarea conţinutului video HD fără sacadări, rularea de jocuri şi, nu în ultimul rând, editarea video. NVIDIA ION oferă o performanţă grafică de până la 10 ori mai bună decât sistemele din aceeaşi gamă cu grafică integrată Intel.

PC-urile ASUS bazate pe NVIDIA ION oferă compatibilitate maximă cu Windows 7, sistemul de operare ce foloseşte pentru prima dată în mod optim potenţialul procesorului grafic pentru accelerarea unei serii de aplicaţii, eliberând procesorul sistemului pentru ca acesta să poată prelua alte aplicaţii.

Jon Peddie, un analist din industie, specializat în domeniul graficii pe PC, a declarat: "ASUS este lider pe piaţa PC-urilor de tip Small Form Factor, iar acest pas demonstrează că a înţeles importanţa graficii de calitate, chiar şi în segmentul netbook-urilor şi nettop-urilor. Aceste PC-uri vor "zbura" în comparaţie cu majoritatea sistemelor bazate pe procesoare Atom."

Grafica NVIDIA ION oferă o experienţă premium pe sistemele de dimensiuni reduse, cu un consum redus de curent: rulează pe orice versiune de Windows XP, Vista sau Windows 7; rulează fără dificultate materiale video 1080p şi Blu-ray; rulează fără sacadări conţinut Adobe Flash cu noua versiune Flash Player 10.1; beneficiază de conexiune HDMI pentru a rula filme pe un monitor extern; garantează un gaming clasic: Spore, The Sims, UP, LEGO; accelerează hardware aplicaţii bazate pe arhitectura NVIDIA CUDA, precum vReveal, Badaboom, Arcsoft Total Media Theater şi Super LoiLoscope; transmite materiale audio LPCM pe 8 canale, necompresate, pe 24 de biţi, prin interfaţa HDMI.

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat, în 1999, unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. Datorită expertizei în programarea pe unitatea de procesare vizuală, NVIDIA a revoluţionat procesarea paralelă, supercomputerele devenind mult mai accesibile. Revista Fortune a atribuit companiei NVIDIA prima poziţie în industria semniconductorilor pentru doi ani la rând.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb