"Asustek" va livra 11-13 milioane de PC-uri portabile în acest an

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 15 septembrie 2009

Compania taiwaneză "Asustek", pionierul pe piaţa de notebook-urilor, cu linia Eee PC, a anunţat luni că se aşteaptă să livreze 11-13 milioane de PC-uri portabile în acest an, în condiţiile creşterii cererii în Europa şi pe alte pieţe, informează Reuters.

"Vedem o creştere a cererii în Europa, în special în zona Europei Occidentale", a declarat directorul general de la Asustek, Jerry Shen.

Cele mai noi estimări ale celor de la Asustek sunt aproximativ similare cu estimările anterioare ale oficialilor companiei. În luna mai a acestui an, directorul de operaţiuni de la Asustek, Tony Chen, a declarat că firma taiwaneză intenţionează să livreze aproximativ 13 milioane PC-uri portabile în acest an, în creştere cu 25% faţă de anul trecut.

CEO-ul de la Asustek a mai estimat că se aşteaptă să livreze până la un milion de noi laptop-uri ultra subţiri. Acestea sunt echipate cu un chip Intel care ar urma să diminueze decalajul dintre laptop-urile tradiţionale şi notebook-urile ieftine.

După ce a lansat cu succes prima linie de produse netbook PC ieftine în anul 2007, Asustek a început treptat să piardă procente din cota de piaţă în condiţiile în care rivalii mia mari Acer, HP şi Dell au intrat şi ei pe segmentul notebook-urilor.

Preţul redus al notebook-urilor asociat cu recesiunea economiei globale au fost considerate vinovate pentru scăderea veniturilor în industria producătorilor de PC-uri, în condiţiile în care mărcile de PC-uri trebuie să vândă şase notebook-uri pentru a înregistra acelaşi venituri ca de pe urma vânzării unui singur laptop PC tradiţional. Mulţi analişti susţin că producătorii de PC-uri mizează pe noi linii de laptopuri ultra subţiri în încercarea de a creşte preţul de comercializare şi veniturile, în condiţiile în care notebook-urile încep să canibalizeze din vânzările de laptopuri tradiţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb