Audi lansează în România prima limuzină cu tracţiune integrală şi sistem de propulsie hibrid plug-in

C.B.
Companii / 5 februarie 2020

Audi lansează în România prima limuzină cu tracţiune integrală şi sistem de propulsie hibrid plug-in

După succesul e-tron, SUV 100% electric lansat în România în 2019, Audi continuă să îşi extindă portofoliul de modele electrificate, lansând în 2020 nu mai puţin de şase variante hibride plug-in pentru modelele sale din clasa medie şi cea de lux, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, clienţii din România vor putea achiziţiona până la finalul anului de la distribuitorii Audi versiuni hibrid plug-in ale modelelor din familiile A3, A6, A7, A8, Q5 şi Q7. Gama electrificată a acestor modele poartă emblema "TFSI e".

Potrivit sursei citate, noul A6 55 TFSI e quattro, este primul model hibrid plug-in de la Audi ajuns la distribuitorii din România. Acesta îmbină două sisteme eficiente de propulsie, generând o putere totală de 367 CP (270 kW). Motorul pe benzină 2,0 TFSI cu patru cilindri furnizează o putere de 252 CP (185 kW). Motorul electric generează o putere maximă de 105 kW, fiind integrat în sistemul de transmisie S tronic cu şapte trepte. Cuplul maxim al întregului sistem este de 500 Nm la 1.250 rpm. Bateria litiu-ion, instalată în partea din spate a maşinii, înmagazinează 14,1 kWh de energie. Aceasta este integrată în automobil, asigurând prezenţa unui portbagaj spaţios, cu podea plană.

În modul de condus "Hibrid", strategia predictivă de operare asigură o eficienţă maximă şi posibilitatea deplasării cât mai mult în modul pur electric. Aceasta controlează sistemul de propulsie pentru ca ultima parte a călătoriei să fie parcursă în modul pur electric, iar dacă e cazul, bateria va fi încărcată în prealabil cu ajutorul motorului cu ardere internă. Asistentul predictiv permite planificarea în detaliu a fiecărei etape pentru un plus de eficienţă. Acesta face uz de volumul mare de informaţii disponibil: de la datele de navigaţie, informaţiile on-line din trafic, stilul de condus al şoferului şi datele obţinute cu ajutorul senzorilor maşinii, de tipul camerele video şi a radarului. Ulterior, asistentul planifică şi administrează modul ideal de deplasare, alegând între rularea liberă cu motorul dezactivat şi recuperarea la rularea liberă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb