AVAS a preluat de la MEF şase societăţi miniere

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 noiembrie 2007

AVAS va prelua din subordinea MEF şase societăţi miniere, conform unei Ordonanţe de Urgenţă aprobate în şedinţa de ieri a Guvernului. Cele şase societăţi miniere sunt SC "Cupru Min" SA Abrud, SC "Moldomin" SA Moldova Nouă, Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului "Minvest" Deva, SC "Băiţa" SA Ştei, Compania Naţională a Metalelor Preţioase şi Neferoase "Remin" SA Baia Mare, SC "Minbucovina" SA Vatra Dornei.Conform aceleiaşi ordonanţe, a fost extins scopul pentru care se pot închiria imobilele proprietate publică în care îşi desfăşoară activitatea sau se află în administrarea MEF, astfel încât ele să poată fi alocate unor instituţii de învăţământ. Acelaşi act normativ mai prevede că reprezentarea Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări nu poate fi realizată de Eximbank, urmând a fi realizată MEF.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. La Baita in ultimul timp, mai precis din 1997 incoace, s-au savarsit foarte multe fapte ilegale, in special deturnari de fonduri,ma refer la banii pentru investitii.Astfel in loc sa se faca investitii, adica sa se cumpere materialele necesare, in realitate se lucra cu materiale recuperate.Pina de curand ,au apartinut de minister, iar acum, pentru a se mai pierde inca odata urma faptelor penale savarsite, au trecut in alta barca.De aici va fi mai greu de verificat trecutul.cu alte cuvinte, aceeasi Marie, cu alta palarie.

    MAFIA DIN CARE FAC PARTE CEI DIN CONDUCEREA BAITA, I-A PROTEJAT SI DE ACEASTA DATA.CUM ALTFEL CAND MINA NU MAI ARE MINEREU DE EXPLOATAT?S-AU PAPAT AIUREA BANI CARE AR FI TREBUIT INVESTITI IN INCHIDERI DE MINE, DE EXEMPLU MAI DEMULT, PRIN 2005 S-AU PRIMIT BANI PENTRU INCHIDERI DE LUCRARI VECHI, ASTA INSEMNAND EFECTUAREA DE LUCRARI COMPLEXE.ASTFEL IN LOC SA SE FACA ACEST LUCRU, S-A PUSCAT PUR SI SIMPLU GURA DE LA GALERIA CODREANA, CARE AR FI TREBUIT INCHISA, IAR PE DEVIZ AU APARUT TOT FELUL DE LUCRARI CARE NU S-AU FACUT.ACESTE LUCRARI AU FOST COORDONATE DE CONDUCEREA MINEI, DE CATRE SING ILLE VASILE, ING, DUME ANGELA,ING DANCIU SI EXECUTATE DE CATRE MINERI PRECUM FERICEAN IOAN SI COSTE VIOREL, CARE IN PREZENT SUNT CEL MAI BINE PLATITI DE LA ACEASTA MINA,AVAND SALARII DE CEL PUTIN 2500 LEI,PE CAND, NOI CEILALTI SINTEM PLATITI DE MIZERIE.

    Am auzit ca au deschis o firma privata, care se numeste Baita Bihor S.A., la care firma Baita S.A. detine 49%din actiuni.Ce matrapazlacuri se fac la aceasta intreprindere de stat, fara ca nimeni sa se sesizeze?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb