BERD ar putea participa cu 10% la fondul de investiţii Emerging Europe Convergence II

C.P.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 28 iunie 2005

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ar putea participa cu 10% la formarea capitalului de 500 de milioane de euro al viitorului fond de investiţii pentru Europa Centrală şi de Est Emerging Europe Convergence Fund II, informează un anunţ al băncii.

Emerging Europe Convergence Fund II LP (EECF II) va fi un fond deschis de investiţii private, cu o durată de zece ani, avînd ca manager de fond firma EMP Europe Management şi ca administrator de investiţii compania Mid Europa Partners LLP (MEP). Fondul are în vedere investiţii atît în ţările care au aderat recent la Uniunea Europeană, precum Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia, cît şi statele care sînt candidate la aderare, cum ar fi Bulgaria, Croaţia şi România, alte state din Europa Centrală şi de Est, precum şi Comunitatea Statelor Independente.

Proiectele vizează obţinerea de participaţii de control sau de pachete minoritare semnificative la companii cu o valoare cuprinsă între 100 de milioane de euro şi un miliard de euro. Echipa de management a fondului a mai fost implicată în AIG Emerging Europe Infrastructure Fund.

Divizia de investiţii a Băncii Mondiale, International Finance Corporation (IFC), şi-a anunţat deja intenţia de a aloca pînă la 20 de milioane de euro pentru noul fond.

MEP este controlată de trei parteneri - Thierry Baudon, Craig Butcher şi Colin Hewett. Compania este un succesor al EMP Europe Ltd, formată în 1999 de către EMP Global, societate independentă de servicii de consultanţă pentru fondurile de investiţii private, care a participat la investiţiile a şase fonduri cu un capital total de 5,7 miliarde de dolari în Africa, Asia, America Latină, Europa şi Orientul Mijlociu.

EMP Europe a fost constituită pentru administrarea fondului AIG Emerging Europe Infrastructure Fund, un fond de 550 milioane de dolari, focalizat pe proiecte de investiţii în Europa Centrală şi de Est şi în care IFC este, de asemenea investitor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb