BERD, interesată de finanţarea proiectelor de parcuri software şi oraşe digitale

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 mai 2009

Banca Europeană pentru Recons­trucţie şi Dezvoltare şi-a manifestat disponibilitatea de a se implica în finanţarea proiectelor de parcuri software sau industriale şi oraşe digitale, fiind de acord să continue şi programul de finanţare a proiectelor derulate de CN Poşta Română, informează un comunicat al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI). O delegaţie a MCSI, condusă de ministrul de resort, Gabriel Sandu, s-a întâlnit cu reprezentanţii BERD, la sfârşitul săptămânii trecute. Întâlnirea, direct legată de cea din luna februarie a acestui an, continuă procesul de identificare a unor proiecte concrete din cadrul Strategiei Naţionale de Broadband, care să fie finanţate de BERD, precum şi găsirea măsurilor concrete prin care Poşta Română va continua contractul cu BERD.

La întâlnire, s-au pus bazele elaborării unei foi de parcurs, care se va concretiza în data de 26 mai, la Bucureşti, prin prezentarea către BERD a trei fişe de proiect: televiziunea digitală, tehnologia Wimax şi, considerat extrem de important, extinderea proiectului "economia bazată pe cunoaştere".

În urma prezentării noilor direcţii de dezvoltare asumate de MCSI, BERD şi-a manifestat disponibilitatea de a se implica în finanţarea proiectelor de parcuri software sau industriale şi oraşe digitale, iar în ceea ce priveşte continuarea proiectelor pe care BERD le are împreună cu Poşta, ministrul Gabriel Sandu a prezentat direcţiile noului program de restructurare al CN Poşta Româ­nă, care demonstrează determinarea noii echipe de management pentru modernizarea şi eficientizarea acesteia. Ţinând cont de măsurile luate pentru reducerea costurilor şi diversificarea serviciilor poştei române, BERD a decis să continue programul de finanţare agreat. Prim vicepreşedintele BERD, Varel D. Freeman, şi-a exprimat speranţa că implicarea constructivă a băncii va fi parte a procesului de modernizare şi extindere a serviciilor furnizate de CN Poşta Română.

Din partea BERD, la întâlnire au participat directorul executiv pentru Afaceri, Peter Reininger, directorul pentru Telecomunicaţii, Michelle Senecal de Fonseca, şi senior banker pentru Telecomunicaţii, Informa­tică şi Media Dan Ştefănescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb