BERD şi România, memorandum pentru susţinerea IMM-urilor

Valentin Busuioc
Companii / 12 martie 2015

Ministerul Energiei şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au semnat astăzi, în Capitală, un memorandum de înţelegere, prin care se angajează să extindă sprijinul acordat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din ţara noastră, pentru creşterea competitivităţii, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Memorandumul constituie cadrul cooperării viitoare dintre BERD şi Executivul de la Bucureşti, pentru implementarea unui program cu durata de cinci ani dedicat susţinerii IMM-urilor autohtone. Documentul a fost semnat, la Forumul IMM-urilor, de către Andrei Gerea (ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri) şi James Hyslop (directorul BERD pentru România).

Programul urmăreşte să faciliteze accesul IMM-urilor din ţara noastră la cunoştinţele de specialitate furnizate de consultanţi locali şi internaţionali, pe principiul partajării costurilor.

"Proiectele susţinute vor ajuta IMM-urile să implementeze standarde de calitate, să-şi optimizeze acţiunile de marketing, operaţiunile, eficienţa energetică şi multe alte aspecte ale activităţii lor, precum şi să dezvolte strategii sau rapoarte financiare", precizează BERD.

În acest program, BERD va continua, de asemenea, să susţină piaţa autohtonă de consultanţă, oferind consultanţilor oportunităţi de dezvoltare profesională şi training.

Andrei Gerea a declarat: "În calitate de ministru responsabil de mediul de afaceri şi de sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, consider că România de astăzi - stat membru al Uniunii Europene - are un potenţial uriaş de dezvoltare economică şi socială pe termen lung, iar acest lucru trebuie stimulat. Ne-am propus să acţionăm în acest sens, să sprijinim şi să încurajăm întreprinzătorii şi IMM-urile, în sensul valorificării cât mai largi a oportunităţilor de afaceri. Politica noastră vizează îmbunătăţirea accesului întreprinderilor la finanţare, la pieţe, la inovare şi la servicii de consultanţă specializate, astfel încât să sprijinim creşterea competitivităţii companiilor."

James Hyslop a adăugat: "Am obţinut rezultate impresionante de la lansarea programului Small Business Support în 2006 şi ne bucurăm să avem angajamentul Guvernului României pentru a continua cooperarea şi a explora noi oportunităţi de finanţare. Extinderea relaţiei noastre de cooperare va fi benefică pentru IMM-urile din România şi pentru economia ţării, în general."

Până în prezent, activităţile de consultanţă BERD au susţinut peste 550 de IMM-uri în ţara noastră. Aproape 74% dintre aceste întreprinderi şi-au mărit cifra de afaceri într-un an, în timp ce 57% şi-au sporit productivitatea. Mai mult de jumătate din companii şi-au crescut numărul de angajaţi, astfel fiind create aproximativ 3.000 de locuri de muncă.

Programul BERD Small Business Support în România este finanţat în acest moment de către Austria, ca donator principal, precum şi de Coreea, Fondul de Cooperare Tehnică TaiwanBusiness-BERD şi Fondul Special al Acţionarilor BERD.

Anul trecut, BERD a investit la noi 600 de milioane de euro. Până în prezent, banca a investit peste 7 miliarde de euro în 370 de proiecte în toată ţara şi a mobilizat fonduri din alte surse de finanţare pentru aceste proiecte, în valoare de peste 14 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb