Bitcoin revine pe primul loc pe platforma eToro la nivel global

F.D.
Bănci-Asigurări / 21 iulie 2022

Bitcoin revine pe primul loc pe platforma eToro la nivel global

Bitcoin şi-a recâştigat titlul de cel mai deţinut criptoactiv pe platforma eToro la nivel global, detronând pentru prima dată în 2022 token-ul Cardano. Între timp, investitorii români au continuat în al doilea trimestru al anului să prefere Cardano în detrimentul Bitcoin, potrivit unui comunicat de presă.

În pofida adversităţii pieţei în 2022, numărul utilizatorilor eToro care deţin cel mai mare criptoactiv din lume a crescut cu 9% în al doilea trimestru, ceea ce sugerează că investitorii individuali rămân dedicaţi token-ului pe termen lung. Deţinerile de Cardano au scăzut foarte puţin, cu mai puţin de un procent, lăsându-l pe locul al doilea în top 10 cele mai deţinute criptoactive la nivel global.

Conform sursei citate, în România, Cardano rămâne cel mai deţinut criptoactiv, în timp ce numărul de utilizatori care deţin Bitcoin a crescut cu 11% faţă de sfârşitul primului trimestru din 2022, depăşind Ether, care este pe locul al doilea în top.O mişcare notabilă în lista globală a fost Decentraland (MANA), care a înregistrat un salt de pe locul 21 în topul celor mai deţinute criptoactive în T2 2021 pe locul 10 în T2 2022.

Decentraland este o platformă blockchain de realitate virtuală care îşi propune să permită utilizatorilor să achiziţioneze, să construiască şi să monetizeze aplicaţii în metavers.

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al eToro, a comentat: "Ambele sunt în creştere: "Nu se poate ascunde faptul că piaţa cripto a avut o perioadă dificilă în ultimul trimestru. Cu toate acestea, investitorii de pe platforma eToro dau dovadă de răbdare, păstrându-şi în acelaşi timp încrederea în criptoactive cu cel mai mare patrimoniu şi cea mai mare capitalizare de piaţă, cum ar fi bitcoin şi ether. Ascensiunea Decentralând demonstrează, de asemenea, că investitorii încă mai văd valoarea pe termen lung a altor proiecte, mai orientate spre viitor, în special când vine vorba de metavers."

Criptoactivele care au înregistrat cele mai mari creşteri ale numărului de deţinători în al doilea trimestru, lista este dominată de proiecte mai noi, cum ar fi Hedera Hashgraph şi Storj, precum şi de noii intraţi pe piaţă, cum ar fi Avalanche şi ApeCoin. Platforma blockchain DeFi Fantom a înregistrat o creştere de 153% (285% în România) a poziţiilor deschise, iar Avalanche a crescut cu 87% (114% în România), în timp ce Gala a crescut cu 109% la nivel global, iar Theta a avut o creştere de 152% în România. Toate cele 10 poziţii deschise cu cea mai rapidă creştere de pe platforma eToro au fost nou intrate în T1 2022 la nivel global.

La celălalt capăt al spectrului, printre cele mai mari scăderi la nivel global s-au numărat Chiliz, în scădere cu 4%, TRON, în scădere cu 3% şi EOS, în scădere cu 3%. În general însă, investitorii sunt încă net favorabili faţă de piaţa cripto. Numărul de criptoactive care au înregistrat o creştere a poziţiilor deschise a fost de 34 faţă de 24 care au înregistrat o scădere, se mai arată în comunicat.

Peters a adăugat: "Evaluările cripto sunt cu siguranţă scăzute şi este imposibil de spus când se va termina această criză. Preţurile criptoactivelor au evoluat în pas cu cele ale acţiunilor, care au luat din ce în ce mai mult în considerare creşterile de dobanzi şi o posibilă recesiune. Cu toate acestea, există încă investitori noi care cumpără o gamă largă de criptoactive şi mulţi alţii care continuă să le păstreze, ceea ce indică faptul că piaţa are încă un viitor solid în ochii investitorilor individuali."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb