BitDefender îşi va mări echipa cu 5-10% în 2009

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 februarie 2009

Producătorul local de soluţii de securitate informatică BitDefender are în plan, în acest an, mărirea echipei cu 5-10%, a declarat pentru NewsIn preşedintele companiei, Florin Talpeş.

În prezent, BitDefender are o echipă de peste 500 de specialişti, majoritatea localizaţi în Europa şi Statele Unite ale Americii. Compania deţine sedii în Germania, Spania, Marea Britanie şi SUA (Florida şi California) şi nu are în plan deschiderea unei noi filiale, ci consolidarea activităţii centrelor actuale, potrivit lui Florin Talpeş. Preşedintele BitDefender a adăugat că în 2010 planurile pot fi diferite. În ceea ce priveşte licenţele BitDefender, cele mai mari vânzări se înregistrează în Franţa, urmată îndeaproape de Germania şi Statele Unite.

"Eventualele investiţii se iau în calcul începând din 2010, atât pe tehnologii din domeniul securităţii, cât şi alte parteneriate. Investiţiile principale pe care le vom face în România vor fi adresate canalului de distribuţie cu scop clar de a susţine eforturile făcute de distribuitorii şi partenerii certificaţi. Aceste investiţii constau în campanii de marketing, strategii comune, planuri de comunicare şi de advertising, promoţii şi concursuri, toate acestea având scop creşterea profitului partenerilor, care este privit de noi ca o investiţie, şi nu ca un cost", a afirmat preşedintele BitDefender.

Florin Talpeş a declarat pentru NewsIn că e posibil ca, per ansamblu, industria de IT şi cea de software, deşi se vor menţine în topul creşterilor faţă de alte sectoare, să îşi reducă ritmul ascensiunii până când piaţa va deveni mai favorabilă finanţării creşterilor mari. "Companiile luate ca entităţi individuale, pot avea trasee foarte diferite faţă de curentul general. Iar pe de altă parte, nu toate sectoarele vor scădea, unele e posibil să aibă creşteri la fel de mari sau chiar mai mari decât până acum. Estimarea noastră e că securitatea face parte din acele nevoi "stricte". Pe de altă parte, ceea ce se întâmplă acum, criza profundă în domeniul financiar care accelerează criză în economie şi nu pe dos, este unic. Suntem abia în primii paşi ai unei furtuni globale de tip nou şi nu avem o capacitate prea mare de predicţie."

Preşedintele BitDefender este de părere că toată economia depinde de sectorul financiar, întrucât toate companiile lucrează cu bani, ceea ce face ca orice schimbare majoră în sectorul financiar să aibă un impact asupra economiei şi, implicit, asupra industriei software. "Ceea ce se întamplă acum duce la încetinirea creşterilor. Industria IT şi cea de software, în special, sunt cunoscute ca având ritmuri de creştere mari. În general, ritmurile mari de creştere merg mână în mână cu nevoi de finanţare. Ori astăzi, finanţarea a devenit scumpă, iar piaţa e foarte prudentă."

BitDefender este liderul pieţei româneşti de soluţii de securitate, cu o cotă de peste 40% din piaţa locală. Pentru 2009, compania îşi propune o creştere peste media pieţei, care pentru domeniul securităţii datelor este estimată la 10%.

BitDefender, entitate juridică distinctă din grupul Softwin, este producătorul uneia dintre cele mai rapide şi eficiente linii de soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional, iar soluţiile BitDefender sunt distribuite printr-o reţea globală de parteneri (distribuitori şi reselleri) în peste 100 de ţări din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb