Bitdefender: Troienii continuă să fie cei mai ameninţători viruşi informatici

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 noiembrie 2009

Topul primelor zece ameninţări informatice din România a fost dominat, în luna septembrie, de troienii şi viruşii care folosesc facilitatea Autorun din sistemul de operare Windows pentru a se răspândi, potrivit datelor centralizate de unul dintre cei mai importanţi producători de programe antivirus, Bitdefender.

Potrivit sursei citate, prima poziţie a ierarhiei celor mai periculoşi viruşi informatici este ocupat de Trojan AutorunINF.Gen, o nouă detecţie generică care scoate la iveală acele ameninţări care fac uz de un truc comun - adăugarea numelui fişierului virus în fişierul autorun.inf găsit într-un director partajat în reţea sau pe un mediu portabil - pentru a se răspândi.

Locul doi este ocupat tot de un troian care serveşte, însă, reclame, numit Trojan.Clicker.CM, în timp ce poziţia a treia i-a revenit, în septembrie, celui mai longeviv virus, mai ales prin numărul relativ mare de fişiere infectate detectate: Win32.Worm.Downadup.Gen, cunoscut şi sub numele de Conficker sau Kido.

Pe locul patru este troian-ul Autorun.AET, al cărui singur scop este să încarce în memorie "viermele" de pe locul trei, iar pe cinci, în staţionare faţă de luna august, găsim virusul polimorf şi criptat Win32.Sality.OG, care instalează un rootkit /n.r. o colecţie de programe utilizate de un hacker pentru a evita să fie detectat atunci când încearcă să acceseze neautorizat un PC/ şi încearcă să compromită aplicaţiile antivirus instalate pe sistemul infectat.

Poziţia a şasea a clasamentului întocmit de Bitdefender este ocupată de Exploit.PDF-JS.Gen, care corespunde tuturor ameninţărilor informatice ce folosesc o vulnerabilitate în modul în care versiuni mai vechi ale Adobe Reader procesează script-urile Java din fişierele .pdf.

În timp ce pe locul şapte găsim Trojan.JS.PYV, un script Java care descarcă şi execută alţi viruşi, pe opt apare Worm.Autorun.VHG, "vierme" nou care exploatează vulnerabilitatea MS08-067 din Windows.

O altă nouă intrare este Gen:Adware.Heur.hq1@Qm!VmBji, care corespunde unei detecţii generice bazate pe comportament, de data aceasta fiind vorba de un tipar specific programelor care servesc reclame (adware).

Topul primelor zece ameninţări informatice este încheiat de virusul Win32.Induc.A, acesta atacând utilizatorii mediului de programare Borland Delphi în aşa fel încât executabilele create cu un mediu infectat să poată afecta, la rândul lor, sistemele altor programatori Delphi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb