Bogdan Olteanu: "S-ar putea să fi direcţionat greşit resursele spre energii alternative"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 iunie 2013

Bogdan Olteanu: "S-ar putea să fi direcţionat greşit resursele spre energii alternative"

Ţările din Uniunea Europeană, inclusiv România, ar putea constata, în timp, că au dirijat resursele puţine pe care le au în direcţii greşite, cum ar fi energiile alternative, a declarat, vineri, viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu. Domnia sa a explicat, citat de Mediafax: "Noi, în Uniunea Europeană, probabil vom constata, în timp, că am dirijat şi resursele puţine pe care le aveam în direcţii complet greşite, gen energiile alternative. Iată că descoperim că cei care s-au uitat mai departe şi s-au gândit că mai bine scot gaze de şist şi fac energie ieftină şi reuşesc să-şi relanseze industria şi s-o aducă acasă, în timp ce noi avem nişte energii minunate, care ne oferă un aer foarte curat şi posibilitatea extraordinară de a cumpăra fiecare curăţător de cartofi din orice altă ţară decât dintr-o ţară a Uniunii Europene".

Viceguvernatorul BNR a arătat că România, ca şi celelalte ţări din Uniunea Europeană, are încă obsesia anului 2020 şi obiectivele trasate pentru acest orizont prin Agenda Lisabona: "Uniunea Europeană l-a ratat pe 2020, Agenda Lisabona a fost ratată pentru că toate angajamentele de dezvoltare şi finanţare a cercetării s-au blocat ca urmare a crizei economice, n-au mai fost bani. 2020 este ratat".

Bogdan Olteanu s-a întrebat, retoric, dacă o economie poate funcţiona în condiţiile direcţionării greşite a resurselor financiare, precizând că filosofia economică s-a schimbat în urma crizei, punând accent pe o industrie "la tine acasă" pentru a consolida baza economică pe termen lung.

Guvernul a decis marţi ca, din 1 iulie, să fie amânată acordarea unei părţi din certificatele verzi care li se cuvin producătorilor de energie hidro, eoliană şi fotovoltaică. Energia produsă din surse regenerabile este sprijinită de Guvern prin cote obligatorii de certificate verzi, care li se impun consumatorilor, în funcţie de cantitatea de energie care le-a fost livrată.

În prezent, energia regenerabilă acoperă aproximativ 8% din consumul final. Investiţiile derulate în construcţia de unităţi de producţie a energiei verzi depăşesc 3 miliarde de euro, fiind realizate în principal de companii private.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Da' ce-i mai copleseste pe toti grija gaze;lor de sist de la o vreme... Intai presedintia, pe urma guvernu', acu' hop pana si BNR a ajuns sa aiba viziuni energetice...

    Oricum, daca nu-l conving si pe Preafericitul, degeaba...

    Poate asa, o pioasa donatie cu multe zerouri de la Chevron pentru Catedrala ar ajuta??? 

    Incredibil... Noi n-avem totul pe butuci, de la retea electrica, de gaze la reteaua de drumuri, am pus pe butuci si producatorii de energie, ajungand sa importam (???) energie, ne prevalam de tot felul de evenimente si situatii internationale, in schimb ne facem "vant precum calul de bashina", am ajuns doctori in energie alternativa, platim o mare parte de resurse pentru energie alternativa... de parca altceva n-aveam ce face cu resursele... Adica decat sa ne restructuram, sa ne remodernizam, sa ne dezvoltam, mai bine aruncam banii aiurea-n tramvai...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb