Brăila: Proiecte de 35,6 milioane lei finanţate de Regio

A.C.
Fonduri Europene / 12 mai 2014

Proiecte în valoare totală de 35,6 milioane de lei, menite să contribuie la dezvoltarea municipiului Brăila, în calitate de pol de dezvoltare urbană, au primit finanţare prin Regio - Programul Operaţional Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Cele 6 contracte de finanţare au fost semnate sâmbătă la Brăila, de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Alocarea financiară nerambursabilă, compusă din sumele ce provin din Fondul European de Dezvoltare Regională şi din contribuţia naţională, de la bugetul de stat, însumează 34,6 milioane de lei. Sumele vor fi completate cu contribuţia financiară proprie a municipiului Brăila.

Proiectele vizează obiective diverse, de la reabilitarea infrastructurii rutiere, la reabilitarea/extinderea/renovarea unor centre sociale, la amenajarea şi dotarea lor conform destinaţiei sau oferirea de servicii de consiliere.

Proiectul "Reabilitarea Castelului de Apă din Grădina Publică", cu o durată de 18 luni, urmăreşte reabilitarea, modernizarea şi echiparea actualei clădiri pentru utilizarea ei ulterioară ca observator astronomic şi ca spaţii de documentare şi informare.

Prin proiectul "Realizare infrastructură urbană în municipiul Brăila", estimat a se finaliza în 19 luni, vor fi modernizate tronsoane de drum pe 15 străzi din cartierul Radu Negru.

Două proiecte, cu o durată de 19 luni, presupun investiţii în renovarea unor imobile pentru asigurarea de locuinţe sociale de calitate: 14 apartamente în Str. Ancorei, nr. 12 şi 27 în Str. Râmnicu Sărat, locuinţe de care vor beneficia în total 120 de persoane.

Proiectul Realizarea Centrului Comunitar "Bunici şi nepoţi" din Str. Anghel Saligny implică reabilitarea infrastructurii serviciilor sociale prestate pentru persoane defavorizate din centrul istoric al oraşului, amenajarea şi dotarea centrului comunitar, oferirea de servicii de formare profesională, îndrumare şi consiliere.

Proiectul "Extindere centru social multifuncţional Lacu Dulce" îşi propune extinderea clădirii cu destinaţie de centru social până la 126 mp, amenajarea unei spălătorii, a unei săli pentru servicii de asistenţă medicală primară şi asigurarea unor servicii de consiliere şi educare pentru igienă şi sănătate şi pentru găsirea unui loc de muncă. Dintre cei 200 de beneficiari direcţi, provenind din rândul persoanelor defavorizate, 150 sunt copii, pentru care va fi amenajat şi dotat un spaţiu pentru derularea unui program after school.

Proiectele ce vor fi derulate prin Regio se încadrează în Axa prioritară 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 - Planuri integrate de dezvoltare urbană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb