Buzău: Fabrică de îmbuteliat apă, construită cu fonduri europene

MARILENA DINU, Buzău
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 12 august 2014

Buzău: Fabrică de îmbuteliat apă, construită cu fonduri europene

Curaj, ambiţie, răbdare şi fonduri europene. De asta spune un buzoian că a avut nevoie ca să-şi construiască o fabrică de îmbuteliat apă, la Terca, judeţul Buzău. Răzvan Gherghe este afaceristul care, în urmă cu patru ani, a accesat fonduri în valoare de aproximativ 900.000 de lei, iar acum vinde apă de izvor, la bidoane de şase litri.

Tânărul întreprinzător, Răzvan Gherghe, este născut în Lopătari, iar timp de nouă ani a fost profesor. A renunţat la catedră ca să-şi demareze propria afacere. Totul a început când tânărul întreprinzător a vrut să-şi înfiinţeze o păstrăvărie pe terenul de la Terca, pe care îl cumpărase de la unchiul său. Şi-a schimbat planurile după ce, în urma analizelor fizico-chimice, a descoperit că apa din zonă are o calitate superioară. Atunci bărbatul a decis să ridice o fabrică de îmbuteliere apă.

Răzvan Gherghe a spus: "Am luat probe de apă şi le-am dus la un laborator unde s-au executat analize microbilogice şi fizico-chimice. Aşa s-a constat că apa este de o calitate superioară pentru că rocile din această zonă conţin foarte multe minerale rare, de altfel zona Buzăului stă pe o rocă glacică. Apa din zonă este foarte bogată în minerale, dar caracteristica cea mai importantă este aceea că lipsesc nitriţii".

Până în august 2013, când a fost gata primul bidon de apă plată, au trecut mai bine de trei ani. Primii paşi au fost făcuţi în 2010, când a depus proiectul pentru accesarea fondurilor europene necesare dezvoltării unei astfel de afaceri. Acum, la aproximativ un an de la deschiderea fabricii, bărbatul spune că a avut nevoie de mult curaj, mai ales că accesul până la unitatea de producţie este foarte dificil, fabrica fiind situată în inima munţilor.

"Drumul a fost anevoios. Am depus documentaţia, am aşteptat şase luni de zile, după ce am terminat prima fază, am aşteptat o altă perioadă să ni se comunice dacă vom fi sau nu acceptaţi. Iniţial proiectul a fost respins pentru că erau alte proiecte mai importante la nivel naţional", a mai povestit tânărul întreprinzător.

În final, Răzvan Gherghe a obţinut o finanţare nerambursabilă de aproximativ 900.000 de lei. Cofinanţarea a fost însă mult mai mare, respectiv de 1,3 milioane de lei, fapt care l-a obligat pe buzoian să apeleze inclusiv la credite bancare. Acum are o hală de 800 de metri pătraţi, cu linii de îmbuteliere performante pentru bidoane de 6 litri. De asemenea, pentru calitatea superioară a produsului finit, din banii europeni a fost amenajată şi o staţie de epurare proprie.

"Secţia de lucru este formată dintr-o linie tehnologică de ultimă generaţie care are o capacitate de îmbuteliere de 8.000-10.000 litri într-o oră dar niciodată nu pot îmbutelia la această capacitate pentru că apar probleme de service", a mai spus Răzvan Gherghe.

Afacerea întreprinzătorului merge bine, în prezent apa îmbuteliată la Terca sub brandul de Aqua Slănic ajunge într-o reţea de supermarket-uri şi alte magazine din judeţul Buzău. Pe viitor, Răzvan Gherghe vrea să dezvolte businessul, iar în curând va scoate pe piaţă apa fitness, o apă pentru cei cu probleme renale. Practic, va scoate calcarul din apă. Tot în acest an, buzoianul are în plan să mai acceseze alte fonduri europene ca să-şi achiziţioneze linii de îmbuteliere pentru capacitate de 0,5 şi 2 litri. Capacitatea actuală de îmbuteliere a fabricii este de 10.000 de litri pe oră.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. As dori sa il pot contacta telefonic pe dl Razvan Gheorghe . Pot fi sunat la numarul de apel telefonic 0769-088624. Cu stima deosebita Bercea Marin

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb