BVB şi RASDAQ Acţiunile Băncii Transilvania s-au remarcat cu o creştere de 3%

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 mai 2014

Acţiunile Băncii Transilvania s-au remarcat cu o creştere de 3%

Bursa de la Bucureşti a închis ieri în stagnare, având un rulaj redus, salvat de tranzacţii cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP) şi de titluri din sectorul financiar şi cel al energiei.

Andrei Rădulescu, senior investment analist la SSIF Broker, consideră că piaţa a avut o evoluţie mixtă, în ton cu pieţele internaţionale.

Domnia sa ne-a spus: "În şedinţa de ieri, o pondere redusă, de 25% din tranzacţii, au avut-o deal-urile cu Fondul Proprietatea (FP), Rompetrol Well Services S.A (PTR) şi Petrom (SNP), totalizând aproximativ 6,7 milioane lei.

Acţiunile Băncii Transilvania s-au remarcat cu o creştere de 3%, având cel mai puternic avans din indicele BET, salvând astfel rulajul bursei".

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au fost în atenţia investitorilor, cu un rulaj de 2,6 milioane lei. Titlurile Băncii Transilvania au închis în urcare, la 1,885 lei.

Indicele general BET-C a finalizat în stagnare, ca şi indicele BET-FI al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat ieri acţiuni în valoare totală de 24,2 milioane lei (5,5 milioane euro), sub media ultimelor zile.

Cu un rulaj de 5 milioane lei pe piaţa principală, titlurile FP au făcut totodată obiectul a două tranzacţii deal, de 5,4 milioane lei (1,2 milioane euro), pe piaţa secundară, acoperind astfel peste 40% din lichiditatea BVB în şedinţa de luni. Acţiunile FP au închis în stagnare, la 0,7965 lei.

Un total de 7 acţiuni au înregistrat ieri lichiditate de peste 500.000 lei.

Titlurile Romgaz au închis în coborâre cu 0,5%, la 34,08 lei, pe un rulaj de aproape 3 milioane de acţiuni, potrivit Mediafax.

Luni, un anunţ publicat pe platforma bursei a confirmat că fondul Business Capital for Romania- Opportunity Fund Cooperatief a vândut săptămâna trecută către SIF Oltenia (SIF5) un pachet de 5 milioane de acţiuni, reprezentând 14% din capitalul producătorului de uleiuri vegetale, pentru 15 milioane lei (3,4 milioane euro). Anterior tranzacţiei, fondul, controlat de BCR, deţinea peste 29% din acţiunile companiei. SIF Oltenia a ajuns, astfel, la o participaţie de 69,93%.

Acţiunile Argus au închis luni în urcare cu 4,56%, la 2,98 lei, aproape de preţul la care a fost realizată vineri tranzacţia, de 3 lei pe acţiune. Titlurile SIF Oltenia au scăzut uşor luni, cu 0,1%, la 1,828 lei.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb