Calitatea lactatelor şi a preparatelor din carne, afectată de caniculă

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 18 iulie 2007

Calitatea lactatelor şi a preparatelor din carne, afectată de caniculă

Producătorii din industria alimentară avertizează că nerespectarea normelor de transport şi de depozitare a produselor alimentare poate afecta calitatea acestora, iar în perioadele caniculare cele mai perisabile sunt produsele lactate şi preparatele din carne.

Producătorii din industria alimentară spun că nu este suficient să se respecte normele de producţie, dacă trans­portul şi depozitarea produselor alimentare se realizează necorespunzăror.

"Chiar dacă noi respectăm anumite norme pe întreg lanţul de producţie, problema este cum sunt transportate aceste produse. Din nefericire, transportul de marfă nu este foarte dezvoltat, există doar câteva firme bune", a declarat, ieri, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, citat de NewsIn.

Acesta a precizat că şi magazinele unde se comercializează produsele alimentare trebuie să fie dotate cu camere frigorifice, astfel încât alimentele să fie păstrate în cele mai bune condiţii.

"Sunt magazinele mari care asigură o bună protecţie a alimentelor, cu precădere a celor de origine animală, produse lactate şi preparate din carne. Însă, există şi micile magazine, unde este discutabil în ce măsură există dotările necesare pentru comercializarea produselor în cele mai bune condiţii. Totuşi, fiecare consumator trebuie să înţelea­gă că are o anumită responsabilitate, că, dacă la temperaturi caniculare se plimbă cu produsele două ore prin căldură, este imposibil ca acestea să nu se altereze", a explicat Minea.

Potrivit preşedintelui patronatului laptelui, Valeriu Steriu, pe segmentul lactate, cele mai puţin rezistente produse sunt laptele, iaurtul şi untul.

"Cele mai mari probleme sunt identificate pe segmentul vânzări directe, adică la cei care vând în pieţe şi târguri. Dintre lactate, cele mai sensibile sunt laptele, iaurtul şi untul, dar dacă se respectă normele de producţie, depozitare şi comercializare, riscurile se diminuează", a menţionat Steriu.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Csutak Nagy Laszlo, a declarat, ieri, că s-a dispus intensificarea controalelor privind producerea şi comercializarea produselor alimentare încă de acum două săptămâni.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică cod portocaliu pentru zilele de 19 şi 20 iulie, precizând că în nouă judeţe din sudul şi sud-vestul ţării şi în municipiul Bucureşti temperatura aerului va urca până la 40 de grade.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb