Preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc, omul de afaceri brăilean Gheorghe Caruz, a dat asigurări că preţul cărnii de porc nu va creşte în preajma Crăciunului. Gheorghe Caruz a explicat că,în prezent, carnea de porc se vinde cu maxim 9 lei/kg şi că preţul va fi păstrat la nivelul actual. În cazul în care vor apărea mici modificări, preţul nu va depăşi tariful de vânzare din 2004.
Potrivit Agerpres, Gheorghe Caruz a precizat: "Preţurile pe care le practicăm la acest moment se situează undeva între 8,6 şi 9 lei/kg. Dacă facem o comparaţie cu anii anteriori, acest nivel de preţuri este sub cel aferent anului 2004, când preţul de vânzare era de 9,6 lei/kg. În funcţie de cererea din piaţă, este posibil să apară creşteri mici de preţuri, care nu vor depăşi nivelul anului 2004, adică preţul cărnii nu va depăşi 9,6 lei/kg".
Preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc a mai precizat că, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a elimina concurenţa crescătorilor neautorizaţi de porci, vor fi comercializaţi în viu porci la un preţ de 6 lei/kg, cu 4 lei sub preţul practicat pe piaţa neagră locală.