Comisia Europeană (CE) a aprobat vineri importurile de boabe de soia modificate genetic Roundup Ready 2 Xtend, dezvoltate de compania americană Monsanto, deschizând astfel o importantă piaţă de export pentru boabele de soia din America de Nord, transmite Reuters.
Decizia înlătură obstacolele cu care se confrunta Monsanto când încerca să ajungă la o înţelegere cu fermierii şi traderii de cereale, care trebuie să fie la curent dacă noile produse au obţinut aprobarea autorităţilor pe principalele pieţe. Şi China a aprobat anul trecut importul de boabe de soia modificate genetic, informează Agerpres
De asemenea, Comisia Europeană a dat undă verde pentru boabele de soia de tip GM vândute de grupul german Bayer CropScience. În urma aprobării CE, aceste boabe de soia modificate genetic pot fi utilizate în hrana animalelor, în alimentaţia oamenilor, dar nu pot fi însămânţate.
Deja UE importă anual zeci de milioane de tone de produse şi cereale modificate genetic pentru hrana animalelor.
Seminţele pentru boabele de soia modificate genetic Roundup Ready 2 Xtend sunt proiectate pentru a rezista la erbicidele glifosat şi dicamba. Produsel este vândut pentru prima oară anul acesta în SUA şi Canada.
Grupul german Bayer AG a oferit săptămâna aceasta 64 de miliarde de dolari pentru preluarea Monsanto Co, pentru a crea cel mai mare furnizor mondial de seminţe modificate genetic şi erbicide.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Cristi C în data de 23.07.2016, 00:46)
Una este să importăm produsele finite dar glifosatul să rămână la ei și alta este să le cultivăm cu toate chimicalele posibile. Va fi oare obligatorie etichetarea produselor care conțin porumb sau soia modificate genetic?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.07.2016, 05:51)
Se produc de mult plante modificate genetic. De ce avem diferite boli? De ce ne ingrasam spre 200kg ca americani?
Nu il cultivi dar il importi ce prostie!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.07.2016, 11:25)
americanii se ingrasa din cauza aditivilor si a chimicalelor adaugate in mancare, pe langa tone de zahar, sirop de artar, sare